Kuglice od marcipana su zapravo zdravlje preliveno čokoladom. Bečki zdravstveni stručnjak Hademar Bankhofer objavio je svoje istraživanje koje će zasigurno razveseliti ljubitelje ovog slatkiša.
Naime, istaknuo je kako marcipan ima veliku hranjivu vrijednost, a sve zahvaljujući svojem ukusnom sastavu smjese koja je napravljena od badema, ružine vodice i male količine šećera.
Bademova smjesa, između ostalog, obiluje bjelančevinama, vitaminom A, svim vitaminima grupe B, kalcijem, kalijem, magnezijem, željezom i fosforom.
>> Stiže čokolada od koje se mršavi!
>> Kuhajte s divama: Zdravi muffini
Profesor ističe kako nakon užurbanog, iscrpljujućeg i stresnog radnog dana marcipan organizmu daje energiju te jača naše živce djelujući kao odlično sredstvo protiv stresa.
Isto tako ova poslastica jača dišne putove i sprječava upale mokraćnih kanala, a u kombinaciji s tamnom čokoladom koja sadrži flavanole, koji prirodno šire krvne žile i snižava krvni tlak slobodno možemo reći da je ovo zasigurno jedan od najzdravijih slatkiša i zato, navalite!