Sredozemna medvjedica je strogo zaštićena vrsta i maskota Jadrana. Upravo zbog toga farmaceutska kuća JGL d.d. iz Rijeke odlučila je sudjelovati u zaštiti vrste te je za maskotu proizvoda Meralys odabran stilizirani lik sredozemne medvjedice

Nakon pet godina istraživanja JGL je prošle godine stavio na Tržište Hrvatske inovativni bezreceptni lijek za nos u spreju Meralys, koji brzo i učinkovito odčepljuje nos te djeluje do deset sati. Posebnost ovog preparata leži u činjenici da je prvi puta lijek za otčepljivanje nosa otopljen u otopini morske vode, koja podržava prirodne mehanizme obnove nosne sliuznice.

Preparat je opremljen inovativnom pumpicom koja pomoću posebnih mikrobioloških filtera i aktivnog srebra spriječava mikrobiološko zagađenje sadržaja tijekom upotrebe. Zbog toga ovaj lijek ne sadrži konzervans. Ova novost vrlo je bitna jer mnoge studije pokazuju da benzalkonij – klorid i slični konzervansi u sprejevima i kapima za nos izazivaju peckanje kod primjene, te oštećuju nosnu sluznicu. Meralys time predstavlja novu generaciju sprejeva za nos, inovativno rješenje hrvatskog razvojnog tima.

Meralys dolazi kao sprej za nos u dvije jačine, za djecu i za odrasle. Djeluje brzo i dugo, dovoljno da pacijent može neometano raditi tijekom dana, ili se dobro odmoriti tijekom noći. MERALYS je dostupan bez recepta u ljekarnama diljem Hrvatske.

Sredozemna medvjedica kao maskota

Maskota proizvoda Meralys je sredozemna medvjedica, strogo zaštićena vrsta znana i kao morski čovik, morski medvid i morski fratar. Jedna je od najugroženijih vrsta sisavaca na zemlji, a procjenjuje se da je sredozemna medvjedica nažalost svedena na 350 do 400 jedinki.

Upravo zbog toga farmaceutska kuća JGL d.d. iz Rijeke odlučila je podržati zaštitu sredozemne medvjedice u Jadranskom moru.

Iako je u prošlosti bila rasprostranjena u cijelom Sredozemlju, danas je cjelokupna populacija sredozemnih medvjedica razbijena na desetak manjih od kojih je najbronija u teritorijalnom moru Grčke i susjedne Turske (poluotoka Kara Barun). Još se i Maroko, Libija i Tunis rijetko mogu pohvaliti pojavama medvjedica u Sredozemlju.

Neka Vas svaki pogled na maskotu Meralys podsjeti kako je važno zaštititi sredozemnu medvjedicu, čistoću Jadranskog mora i svih njegovih blagodati.

Prije upotrebe pažljivo pročitati uputu o lijeku. za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju