Skori dolazak ljeta znači skidanje u bikini i odlazak na plažu, ukoliko vam se ne sviđa odraz u ogledalu pozivamo vas na trening koji će vas vratiti u formu te ukloniti nezgodne šlaufove i zastavice. Vježbajte i zablistajte uz Zadovoljnu!

Dolaskom toplijih dana posežemo za laganijim odjevnim predmetima koji otkrivaju sve ono što debela zimska garderoba tako dobro skriva. Nema nam druge nego se primiti posla, baciti na vježbanje i posegnuti za zdravom i laganijom prehranom.

Zadovoljna vam donosi prvi u nizu treninga koji će vam pomoći da tijelo dovedete u red i pripremite se za plažu. Tomislav i Ana iz City Fitness&Spa pripremili su niz jednostavnih vježbi koje možete izvoditi sami ili u društvu!

A mjesec dana besplatnog vježbanja u fitness centru City Fitness&Spa osvojila je Dunja Stunić. Njoj i svim ostalim vježbačicama želimo uspješno vježbanje.

Vježba br 1.
Čučanj s bučicama

Vježba je izvrsna za jačanje nogu i guze kao i stabilnost trupa. Bučice se nalaze uz tijelo te se kontinuiranom kretnjom spuštamo u čučanj. Pokret se izvodi dok nam natkoljenice ne budu paralelne s podlogom. Izuzetno je bitno da su leđa ravna i zategnuta, a pritisak na stopala raspoređen duž cijelog stopala. Broj ponavljanja po serije neka ne bude više od 15.

Vježba br 2.
Jednonožni čučanj s prednoženjem bučicama (rade noge, guza)

Za ovu vježbu je potrebno i malo koordinacije. Kao što se vidi na slici, spuštate se na koljeno stražnje noge i to tako kako je prikazano. Nakon što se dignete u početni položaj, stražnju nogu podignite naprijed savijenu u koljenu pod kutem od 90 stupnjeva. Ponovite 10 do 12 puta svakom nogom.

Vježba br 3.
Podizanje kukova s medicinskom loptom (rade guza, stražnja strana natkoljenice)

Početni položaj tijela prikazan je slici. Ispod stopala nalazi se lopta koja otežava stabilnost prilikom izvođenja vježbe. Podižete kukove maksimalno prema gore te u istom trenutku stišćete guzu. Obavezno vježbu izvodite polako i kontrolirano. Broj ponavljanja po seriji je 15.

Vježba br 4.
Podvlačenje fit lopte u ležanju na leđima (rade stražnja strana natkoljenice, guza)

Legnite na leđa, a veliku fit loptu stavite ispod potkoljenica. Kontinuiranom kretnjom istodobno podignite kukove te podvucite loptu, sve dok vam stopala ne budu u potpunosti na lopti. Obavezno dobro razgibajte cervikalni dio kralježnice prije izvođenja ove vježbe.Napravite 10 do 12 ponavljanje po seriji.

Vježba br. 5.
Podizanje trupa s ispruženim nogama (radi trbuh)

Vježba je odlična za jačanje trbušne muskulature te je zbog svoje specifičnosti dosta teška. Podignite noge kako je prikazano na slici dok su ruke ispružene 90 stupnjeva u odnosu na tijelo. Odižite lopatice od tla sve dok loptom ne dotaknete stopala. Vježbu ponovite 12 do 15 puta.

Vježba br 6.
Podvlačenje lopte u uporu za rukama (rade trbuh, leđa)

Ovo je izvrsna vježba za jačanje trbušne muskulature, donjeg dijela leđa kao i njihova stabilnost. Postavite ruke u širini ramena kao kod sklekove. Ispod potkoljenica postavite fit loptu. Podvucite loptu na način da odignete kukove, a loptu privucite sebi sve dok vam jedini kontakt s loptom ne bude stopalo. Vježbu ponovite 10 do 12 puta.

Svaka od navedenih vježbi je ciljana za kritična mjesta na ženskom tijelu koja su često pravo malo skladište nepoželjnih masnih naslaga, šlaufova i zastavica koje ne želimo svrstati u obavezan accessories za plažu!

Kako bi ovaj trening bio zanimljiviji, možete vježbe napraviti jednu za drugom bez pauze i ponoviti tri puta!

Zadovoljna i City fitness&Spa vam daruju mjesec dana fitnessa i saune!

Želite li se riješiti viška kilograma, učvrstiti tijelo i zablistati na plaži pozivamo vas da nam na mail zadovoljna@novatv.hr pošaljete svoje podatke i fotografiju. Najsretniju čitateljicu ćemo nagraditi s mjesec dana vježbanja u City fitness&Spa centru uz stručno vodstvo te neograničenim korištenjem saune!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju