Gwyneth Paltrow je poznata po redovitom vježbanju i održavanju zdravog stila života. Nekadašnja makrobiotičarka danas uglavnom jede raznoliku hranu, no zbog prijašnjih dijeta i iscrpljivanja organizma glumici je dijagnosticirana osteopenija, odnosno bolest kostiju

Oskarovka Gwyneth Paltrow jedna je od onih glumica koje redovito vježbaju te vode uredan i zdrav život.

Svoje je lifetsyle stavove kao i savjete o prehrani, lijepa glumica iznosila i na svojoj web stranici 'Goop'. No, unatoč besporočnom načinu života, Gwyneth je oboljela od bolesti kostiju, osteopenije. Ovo je stanje blaži oblik osteoporoze koja označava niži stupanj gustoće kostiju karakterističan za žene u postmenopauzi.

Trideset i sedam godina, koliko broji glumica, nikako nisu uobičajene godine za ovakvu dijagnozu potaknutu mnogobrojnim dijetama koje je glumica provodila tijekom života.

Iako je u posljednje vrijeme uravnotežila svoju prehranu, za snimanje filma 'Iron Man 2' Gwyneth se podvrgnula rigoroznom načinu prehrane koji je provodila u svojim dvadesetim godinama.

Kako takav način ishrane vrlo često u potpunosti uklanja neke od prehrambenih skupina, u njezinom slučaju mliječne proizvode, organizam ne dobiva neophodne tvari za zdravo funkcioniranje.

'Doktori su testirali razinu vitamina D u mom organizmu. Dobiveni rezultati bili su najgori koji su ikada vidjeli' priznala je Oskarovka na svojoj web stranici.

>>Rat haljina: Lepršava Sarah Jessica ili elegantna Gwyneth

>> Zbog dijeta opasno slabe kosti

Osim što je kao terapiju dobila spasonosne količine vitamina D koji pomaže apsorpciju kalcija, upozorena je da se kloni bespotrebnih i očito opasnih dijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju