Holivudski način treniranja zasniva se na sustavu vježbi kojim žene mogu postići tijelo supermodela, a muškarci atletsku građu. Naše zvijezde poput glumaca Enisa Bešlagića i Mirne Medaković pomoću ove metode vježbanja otkrili su svoje slabe toče i na njima odlučili poraditi

Osim što se ubrajamo u 'pretile' nacije, većina građana Hrvatske rekreaciju i zdravu prehranu nažalost doživljava kao luksuz.

Holivudski trening metoda je koja se temelji na funkcionalnosti tijela pomoću koje slabe točke pretvara u najjače adute



>>Viktorija Đonlić Rađa: 7 provjerenih vježbi za savršeno tijelo

Kako bi probudili sportski duh i utjecali na zdravlje stanovništva, fitnes treneri iduće priče u Hrvatsku su ravno iz Hollywooda doveli novu metodu vježbanja. Koliko je takva vrsta vježbanja učinkovita otkrile su nam domaće zvijezde koje su je već isprobale na vlastitoj koži.

>>Isprobano! U 3 koraka do čvrstih bedara bez celulita

Da se iza holivudskog naziva ne krije tek površna metoda koja jamči samo dobar izgled uvjerili su se glumac Enis Bešlagić koji nakon tri mjeseca vježbanja 'MBS' metodom lakše podnosi scenski pokret i svaku predstavu bez znatnog fizičkog napora može iznijeti do kraja.

>>Petnaest minuta vježbanja dnevno produžuje život za 3 godine

Glumica Mirna Medaković nakon dva mjeseca treniranja primjećuje izduženu posturu i izražene vretenaste mišiće, te učvrščene kritične točke. Balerina Edina Pličanić nakon godina bavljenja i rada na tijelu tek je pomoću ove metode otkrila svoje slabe točke.

A upravo na procjeni funkcionalnosti tijela kojom se otkrivaju slabe točke u mišićima i pokretima temelji se ovaj sustav koji počinje dijagnostikom, ističe doc.dr.sc Asim Bradić koji svoja iskustva temelji i na dugogodišnjem radu sa našim vrhunskim sportašima.

Program 'MBS' vježbi slijedi misiju poboljšanja čovjekovog zdravlja temeljen na nekoliko ključnih točki:

- funkcionalnost pokreta i snage izgrađen od čvrstih veza stabilnosti i mobilnosti osnovni je temelj sustava

- nakon dijagnostike slijedi individualni pristup pojedincu osmišljen kroz trening snage, fleksibilnosti, izdržljivosti, ravnoteže, brzine i agilnosti uz osjećaj mentalne čvrstoće i zadovoljstva.

- uspješnost sustava leži u činjenici što je cjelokupan program prilagođen prirodi čovjekovog kretanja, a ne trendovskim programima, vježbama, trenažerima, spravama i rekvizitima

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju