Jeftine naočale idealno će se uklopiti u vaš kućni budžet, ali ne i zdravstvenu sliku vaših očiju. Naprezanje očnih mišića bi vas na kraju moglo skuplje koštati od pražnjenja novčanika u korist zaštite vašeg vida

Do 50-te godine, većina odraslih imaju problema s čitanjem knjiga ili novina bez naočala, tako da su jeftine naočale u supermarketima, ili čak na uličnim štandovima za mnoge kao naručene. No, koliko god je ta činjenica dobra za štednju, toliko je loša za zdravlje.

Takve naočale naime izazivaju naprezanje očiju, zamagljen vid, glavobolje ili čak dvostruku sliku ističu stručnjaci, dodajući kako su one posebno neprikladne za osobe s većom dioptrijom.

Najveći problem je, pak, nesrazmjer, što znači da ljudi mogu vidjeti na jedno oko sasvim jasno, a na drugo slabije. U takvim slučajevima jeftine naočale će oslabiti vid na oba oka, te dovesti do glavobolja.

>> Neka računalo ne pokvari vaš vid

>> VIDEO: Ne štedite na sunčanim naočalama

Optičari ističu kako su pregledi neophodni prije kupovine naočala, budući da se pritom mogu otkriti i ozbiljniji zdravstveni problem kao što je očna mrena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju