Eliksir mladosti nazvan 'Energizer HPE 40' rezultat je umova hrvatskih znanstvenika i potvrđenem stotinama provedenih studija. Osim što odgađa starenje stanica, pomaže u zaštiti stanica od tumorskih oboljenja

'Zbog sposobnosti obnavljanja, svaka ljudska stanica nosi u sebi klicu besmrtnosti', izjavio je akademik Miroslav Radman, član Francuske akademije znanosti na svjetskoj premijeri jednog od najefikasnijih antioksidansa nove generacije, 'Energizera HPE 40'.

'Znamo da je ljudski vijek izuzetno fleksibilan te da se barem dva posljednja stoljeća produžuje po šest sati na dan što znači tri mjeseca svake godine. Zato je ljudska intervencija u cilju usporavanja starenja realističan projekt' dodao je poznati znanstvenik.

Najučinkovitiji način prevencije ubrzane oksidacije ljudskih stanica i razvoja oksidativnog stresa je sprečavanje nastanka i neutralizacija uzročnika oksidacije – slobodnih nesparenih kisikovih čestica (Reactive Oxygen Species, ROS).

Njihovo formiranje pospješuju lijekovi, zagađenja vode, zraka i hrane, UV zračenje, radioaktivni i kemijski otpad, masna hrana, duhan, alkohol ili pak intenzivna fizička aktivnost, zbog čega su primjerice posebice ugroženi profesionalni sportaši.

Nažalost, vitaminski antioksidansi, kao što su vitamini A ,C i E, pokazali su minimalni antioksidacijski efekt, a klinički rezultati ukazuju na njihovu neučinkovitost u prevenciji kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti.

Energizer HPE 40 je polifenolski nevitaminski antioksidans nove generacije bez toksičnih ili drugih štetnih i neželjenih posljedica te izrazito snažnog antioksidantnog djelovanja i to primjera radi nekoliko tisuća puta jačeg od vitamina E.

Sadrži koktel prirodnih farmakološki aktivnih supstanci iznimnih antioksidacijskih svojstava – resveratrol, oligomerne proantocijanidine (OPC), likopen i EGCG (ekstrakt zelenog čaja).

Tri primarna cilja
Tri su primarna cilja u razvoju ovog proizvoda - zaštititi DNA, proteine i lipide od oksidacijskog oštećenja i na taj način spriječiti prijevremeno starenje stanica i razvoj bolesti, djelovati na prevenciju nastanka mutiranih stanica koje uzrokuju tumorska oboljenja te zaštititi unutarstanične mehanizme za obnovu stanica.

Proizvod održava fiziološke procese u organizmu i tako omogućuje očuvanje njegova zdravlja. Ovako izraženo antioksidacijsko djelovanje smanjiti će rizik od trenutno neizlječivih bolesti uzrokovanih oksidativnim oštećenjem unutarstaničnih molekularnih struktura vezanih za proces preranog starenja, što su već pokazale studije na aktivnim supstancama koje su sastavni dio ovog proizvoda.

>> Moćni napitak mladosti gotov za jednu minutu

I sam Radman priznao je kako mu nakon uzimanja eliksira mladosti radni ritam od 15 sati više ne pada teško.
'Ako smo nešto zeznuli, neka se to vidi na meni radije nego na nekom drugom tko je platio 100 eura za to, ja nisam platio', rekao je Radman.

Tablete koje su osmislili cijenjeni hrvatskih znanstvenika od sutra su na policama europskih ljekarni. Hrvatska će na njih ipak malo pričekati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju