Zbog toplog i ugodnog doma u kojem se sakrivamo od hladne zime, manje se krećemo i tako povećavamo mogućnost gomilanja kilograma. Osim toga, takvim načinom života ne omogućujemo tijelu da se samo zagrijava trošeći unesene kalorije

Niske temperature i nepovoljni vremenski uvjeti nisu najuvjerljiviji poziv za boravak u prirodi ili redovite šetnje. S tim će se sigurno složiti i oni kojima je svaki izgovor dovoljno dobar da večer provedu ispod dekice pred televizorom.

Upravo je laka dostupnost grijanim prostorima, odnosno centralom grijanju te klima-uređajima razlog zbog kojeg naše tijelo sagorijeva manje kalorija.

Na neaktivan način života također utječe vožnja (grijanim) automobilima te sve češća kupnja putem interneta.
Istraživanje londonskog sveučilišta 'University College London' dokazalo je kako se u razvijenim zemljama povećava broj pretilih ljudi zbog sve više sobne temperature pri kojemu tijelo ne troši energiju za zagrijavanje.

>> 7 originalnih ideja za korištenje aluminijske folije

>> Zbog računala jedemo više slatkiša

'Ako je tijelo toplo nema potrebno pretvarati adipozno tkivo u energiju kako bi proizvelo toplinu. To je tkivo nekada bilo prisutno samo na tijelima dojenčadi koje ih je štitilo od hladnoće, no prema posljednjim istraživanjima sve su češće dio tjelesne mase odraslih osoba' ističe voditeljica istraživanja Fiona Johnson.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju