Dijetom ne gubimo samo kilograme, nego utječemo i na ljepotu kože, osobito one na grudima, posebno osjetljive na promjene u organizmu. S rigoroznim dijetama u dvadesetim godinama vaše grudi bi u tridesetoj mogle izgledati mnogo starije nego što jesu

Čvrstoća kože grudi ponajviše ovisi o kolagenu i elastinu – proteinima koji čine vezivno tkivo zaslužno za 'držanje'kože. To vezivno tkivo se proširuje usporedno s povećanjem površine tijela.

Dakle, kako dobivate ili gubite kilograme, tako se i vaša koža razvlači ili sužava zajedno s površinom tijela.

S obzirom da svaki dobitak ili gubitak kilograma prvo pogađa 'ženske' dijelove – grudi i bokove, koža na tim područjima je najviše pod stresom ako se ti kilogrami prebrzo gube ili dobivaju.

Stalnim širenjem i skupljanjem koža postaje poput iznošene odjeće – gubi elastičnost, smežura se ili se zauvijek razvuče.
Prema tome, vaše grudi bi mogle vrlo brzo prestati prkositi gravitaciji izlažete li se ekspresnim dijetama, kojima gubite više od dva kilograma tjedno.

Osim toga, brzo izgubljeni kilogrami će se jednako brzo i vratiti, a time počinje navedeni proces stezanja i opuštanja, vrlo negativan za kožu grudi.

Kako izgubiti koji kilogram, a da to ne bude pogubno za vaše ženske atribute?


Umjesto ugljikohidrata na tanjur uvrstite velike količine voća, povrća i bijelog mesa. Također, ne preskačite obroke jer time usporavate metabolizam, što utječe na brzo ponovno dobivanje kilograma.

A kako bi proces bio još uspješniji i zdraviji – bavite se fizičkim aktivnostima.

>> Skinite kile! Trikovi koji stvarno pomažu

>> Azijska dijeta: Istopite kilograme i celulit

Tako ćete učvrstiti kožu i mišiće i onemogućiti povratak kilograma, a vaši atributi će zadržati čvrstoću i mladolikost duže vrijeme.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju