Osvijestite i oblikujte svoje tijelo uz najljepše pokrete baleta i najbolje pilates vježbe za razvoj muskulature uz novi i jedinstven program tjelovježbe – balet pilates

Nataša Huljak baletna je pedagoginja i instruktorica pilatesa i yoge koja već godinama radi u Školi za klasični balet. U želji da spoji ljubav iz djetinjstva – balet i pilates, započela je s programom balet pilatesa.

'Ovaj program na snažan, ali neagresivan način oblikuje tijelo te izgrađuju snagu, fleksibilnost i vretenaste mišiće. Glavni cilj mi je pretvoriti vježbanje u užitak te razviti poštovanje prema tijelu kroz pažljivo osmišljene i izabrane vježbe te poštivanje osobnih mogućnosti tijela', naglasila je Nataša Huljak.

>> U samo nekoliko zalogaja do ravnog trbuha

Riječ je o pilates programu koji kombinira najljepše pokrete baleta i najbolje pilates vježbe za snagu i razvoj muskulature. Svakom polazniku programa pristupa se individualno i svaki je trening drugačiji i s različitim rekvizitima. Balet pilates usmjeren je na rad svih dijelova tijela, s naglaskom na gornji dio tijela i na pravilno držanje, čemu se kod tjelovježbe rijetko pridaje pažnja.

Instruktorica Nataša Huljak kaže kako program djeluje na samopouzdanje, eleganciju i profinjenost.

'Naš pristup tjelovježbi je edukativan. Cilj programa je da polaznici prihvate svoje tijelo i razviju zdrav odnos prema pokretu, tijelu i tjelovježbi kao svakodnevnoj potrebi', objašnjava Nataša, dodajući da je važno kako se vježba.

Upravo se zato u balet pilates programu izuzetna pažnja usmjerava na pravilno i precizno izvođenje pokreta i usmjerava polaznice na svjesnu i intenzivnu aktivaciju mišića, što je važno i za balet i pilates, ali i kvalitetno oblikovanje tijela.

Osim programa balet pilatesa, u Santea pilates studiju održava se i Baletudo, program baleta za odrasle. Kao program klasičnog baleta, Baletudo je baziran na balet workoutu i koracima klasičnog baleta za sve one koji žele ispuniti snove iz djetinjstva. Na zanimljiv, pristupačan i zabavan način polaznice uče baletne korake i terminologiju.

'Većina naših polaznica Baletuda zapravo ispunjava svoju želju iz djetinjstva za plesanjem baleta. Želja mi je bila upravo pružiti priliku ženama da i u zrelijom dobi plešu klasični balet i istovremeno razvijaju svijet o vlastitom tijelu, jer niti jedno tijelo kao ono plesača ne može osjetiti i prepoznati učinak i ljepotu svakog pokreta' kaže Nataša i zaključuje: 'Tijelo je instrument koji s pažnjom treba redovito održavati i pritom uživati u ljepoti oblikovanja vlastitog tijela.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju