Proizvodi za ljepotu mogu biti vrlo korisni, ali i opasni za vaše zdravlje. S obzirom da većina žena svakodnevno koristi šminku i ostale kozmetičke proizvode osim na kvalitetu treba obratiti pažnju i na nekoliko važnih činjenica koje često zanemarujemo, a koje se tiču higijene

Ukoliko koristite britvicu za brijanje morate je dobro očistiti nakon svakog korištenja te je redovito mijenjati, jer nakon svakog korištenja, oko 36 posto ostataka na britvici su kožne stanice.

>> Koliko nas truje kozmetika?

Četkice i spužvice koje koristite pri šminkanju također morate održavati. Ukoliko imate kožu sklonu aknama ili masnu kožu, četkicu ili spužvicu kojom nanosite puder trebali biste oprati nakon svake upotrebe.

>> Što sve morate znati o maskari?

Četkice bi se trebale čistiti svakih tri do pet mjeseci. Koristite svoj dlan kao šalicu za toplu, sapunastu vodu u kojoj ćete okretati četkicu sve dok nije čista. Nakon toga je dobro isperite te istisnite višak vode, vratite glavu četkice u prirodan položaj i ostavite je da se osuši prirodnim putem.

Nakon što se otvore, maskara i tuš za oči idealno su mjesto za nakupljanje bakterija koje vlažnom okolišu bočice imaju idealno mjesto za razvijanje. Čak jedna od deset očnih infekcija kod žena uzrokovala je kozmetika kojoj je istekao rok trajanja.

Želite li biti sigurni da su vaši proizvodi još uvijek valjani pridržavajte se pravila o roku trajanja pojedinih kozmetičkih proizvoda koja su najčešće otisnuta na samoj ambalaži.

- Parfem:
2 godine
- Tekući korektor: 1 do 2 godine
- Krema za lice: 6 do 12 mjeseci
- Olovka za oči: 3 godine (redovito šiljenje olovke)
- Maskara: 3 do 6 mjeseci
- Sjenilo za oči: do 3 godine
- Krema za sunčanje: 1 godina
- Ruž za usne: 2 do 4 godine
- Tekući puder: 1 do 2 godine
- Lak za nokte: 1do 2 godina
- Olovka za usne: do 3 godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju