Debra Hrvatska, društvo za pomoć oboljelima od bulozne epidermolize, u suradnji sa second hand-vintage-retro dućanom Ulični ormar pokreće veliku humanitarnu akciju kako bi prikupila sredstva za pomoć svojim članovima

Izgledajte lijepo, osjećajte se dobro! naziv je inicijative koja se održava u Uličnom ormaru u Jurišićevoj 16.

Posjetitelji će u prostoru dućana moći razgledati, isprobati i po pristojnim cijenama kupiti doniranu odjeću hrvatskih dizajnera i poznatih osoba, primjerice Jelene Rozge, Severine, A'Marie, Ivice Skoke i drugih.

Akcija traje do kraja godine, no nikako nije dobro čekati posljednji tren jer najbolji komadi neće toliko čekati. Radno vrijeme trgovine je od 9 do 20 sati, a subotom do 15 sati. Sav prihod od prodane odjeće i obuće uplatit će se na račun udruge Debra.

Bulozna epidermoliza je rijetka i vrlo teška genetska bolest koja se javlja pri rođenju. Većina oboljelih su već nakon nekoliko godina osamdeset do stopostotni invalidi i njihova koža je krhka i ranjiva poput leptirovih krila, te im i običan dodir stvara bolne bule, odnosno rane. Svakodnevica oboljelih je obilježena začuđenim pogledima, previjanjima, kirurškim zahvatima te ovisnošću o pomoći, njezi i pratnji drugih osoba.

Debra Hrvatska je osnovana 1996. godine s ciljem povezivanja oboljelih od bulozne epidermolize i njihovih obitelji radi razmjene iskustava i međusobne pomoći. Društvo djeluje već 12 godina i brine o svim svojim članovima iz Hrvatske, a velika je potpora i mnogima iz susjednih zemalja, kao i zemalja jugoistočne Europe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju