Optical Express centar u Zagrebu jedini u ovom dijelu Europe koristi tehnologiju za lasersku korekciju vida koju je odobrila i NASA za astronaute. Riječ je o tehnologiji na kojoj su operirane zvijezde poput Tiger Woodsa i Cindy Crawford

Optical Express Grupa, čiji je član i zagrebački centar, osnovana je 1991. godine i danas je vodeća europska grupa u refrakcijskoj kirurgiji.

Nije samo tehnologija ono što izdvaja Optical Express. Tu je i ogromno iskustvo od preko milijun zahvata laserske korekcije vida, konstantna ulaganja u edukaciju kirurga i osoblja, te inzistiranje na izvrsnosti u svakom segmentu poslovanja. Iz tog razloga pacijenti mogu biti sigurni da su im na raspolaganju vrhunska skrb i vrhunsko kliničko iskustvo.

Vodeća tehnologija
Optical Express u Zagrebu koristi VISX S4IR laser kojim se tretira više od 60 posto pacijenata u SAD-u gdje se, naglasimo, izvodi većina laserskih zahvata u svijetu. VISX excimer laser ima nježnu, hladnu zraku koja uklanja manje tkiva s rožnice po prepisanoj dioptriji nego većina drugih lasera. Kako bi se osigurali najviši standardi kvalitete vida, svi laseri Optical Expressa opremljeni su naprednom tehnologijom praćenja pokreta oka (eye tracking).

3-D uređaj za praćenje pokreta oka vodi zraku dok se kreće preko rožnice, osiguravajući tako da laser tretira samo onaj dio rožnice koji treba remodelirati. 3-D uređaj za praćenje pokreta oka također osigurava da, ako se oko pomakne, laserska zraka prati taj pokret, tako omogučujući siguran i precizan tretman neovisno o pokretima oka tijekom zahvata - objasnio je mr. sc. Dean Šarić prednosti VISX lasera dodajući kako napredna tehnologija pruža više u smislu individualnog pristupa, veće preciznosti, boljih rezultata i bržeg oporavka.

Poznati pacijenti
Među pacijentima zagrebačkog centra do sada su se našla i mnoga imena javnih osoba. I oni su nam redom potvrdili kako je riječ o kratkom i bezbolnom zahvatu koji im je promijenio život. Među njima je vrhunski tenisač Goran Ivanišević, košarkaški trener Neven Spahija, televizijska novinarka i urednica Mirna Zidarić, novinarka Mirjana Hrga rukometni reprezentativac Jakov Gojun, Renata Sopek, Iva Jerković, olimpijka Ivana Brkljačić, Sandi CenovSlavko Sobin i mnogi drugi.

>> Dosta vam je naočala i leća? Rješenje je laserska korekcija vida

Optical Express nagradio je čitatelja portala Zadovoljna.hr besplatnim i bezbolnim zahvatom korekcije vida uz pomoć najnovije tehnologije laserske korekcije vida. Nakon zahvata koji je trajao svega desetak minuta dobitnik Robert Lukanović je odmah primijetio veliku razliku, a nakon što je već idući dan uslijedio zahvat na drugom oku njegov pogled na svijet u potpunosti se promijenio.

'Već dugo sam razmišljao o korekciji vida, a nakon što sam na portalu Zadovoljna.hr vidio da Optical Exspress dariva jednog čitatelja odmah sam se prijavio. Prvo me bilo malo strah, ali operacija je prošla potpuno bezbolno i već iduće juro kada sam se probudio vidio sam veliku razliku. Odmah sam počeo promatrati detalje oko sebe, čitati tablice s automobila i uživati u detaljima što je prije operacije bilo nemoguće', ispričao nam je Robert.

I sam kirurg je bio vrlo zadovoljan postupkom i rezultatima operacije. 'Prvi dio zahvata bio je podizanje epitelnog sloja s površine rožnice uz pomoć najnovije tehnologije IntraLase laserom. Epitelni sloj se poput tankog poklopčića podiže i na taj način ostaje neoštećen te se nakon operacije vraća u prvobitni položaj. Drugi dio je skidanje same dioptrije uz pomoć naprednog i vrlo preciznog CustomVue Wavefront postupka' objašnjava doktor Dražen Grgić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju