Francuska manekenka Isabelle Caro koja je svojom anoreksičnom pojavom šokirala svijet u talijanskoj kampanji za osvješćivanje o anoreksiji o ostalim oblicima poremećajima prehrane, umrla je u dobi od 28 godina u Japanu

Kada se 2007. godine na jumbo plakati pojavila slika šokantno mršave djevojke, to je bio prvi otvoreni susret javnosti sa zastrašujućim posljedicama anoreksije.

Francuska manekenka i glumica Isabelle Caro tada je hrabro stala ispred foto-objektiva Oliviera Toscanija te pod sloganom 'No-Anoreksia' pokazala do tada neviđeno mršavu figuru i osušeno lice. Tada je 164 centimetara visoka djevojka imala svega 30 kilograma.

'Predugo sam se skrivala i pokrivala. Sad se želim pokazati bez straha, iako znam da moje tijelo izaziva odbojnost. Želim se oporaviti zato što volim život i svo bogatstvo koje on pruža. Jednako tako, želja mi je upozoriti mlade na sve opasnosti ove bolesti.' izjavila je u vrijeme kampanje.

Prve znakove anoreksije primijetila je kad je imala 13 godina, a zbog izgladnjivanja gotovo do smrti više je puta završavala u bolnici.

>> Sa samo 30 kilograma maneken umro od anoreksije

>>VIDEO: U Hrvatskoj od anoreksije i bulimije boluje 50 tisuća mladih

Isabello Caro umrla je nakon dva tjedna provedena u bolnici za plućne infekcije u Tokiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju