Hladnoća, magla, kratki dani s tek pokojim tračkom sunca… Ako vam ovo zimsko sivilo oduzima i posljednje nade za dobro raspoloženje, riješite ga se na nekoliko jednostavnih načina, pobijedite tmurnu zimu i vratite proljeće u svoje dane!

1. Čim ugasite jutarnji alarm, upalite svjetlo. Ono će vas razbuditi, za razliku od mraka sobe, koji vas dodatno potiče da zauvijek ugasite alarm i ostanete u krevetu do proljeća.

2. Ne postoji bolji poticaj za dobro raspoloženje od buđenja uz miris kave. Podesite aparat za kavu da se upali nekoliko minuta prije alarma i razbudite se uz opojni miris kave, koji će vam uljepšati dan i pružiti energiju za njegov početak.

3. Svježi zrak je nezamjenjiv, bez obzira koliko tmurno vrijeme bilo vani. Također, u zatvorenim prostorijama lakše se šire virusi i bakterije, što je svakako jedan od doprinosa sezoni gripe. Prošećite barem jednom dnevno na svježem zraku i osjećat ćete se puno bolje i imat ćete više energije.

4. Družite se. Umjesto uz računalo i TV, provedite slobodno vrijeme s prijateljima. Na toplom, uz delicije i tople napitke i u dobrom društvu zaboravit ćete koje je godišnje doba.

5. Vodite ljubav.
Uz toplinu i ugođaj svijeća u mirnim zimskim noćima, priuštite si grijanje na najbolji mogući način. Dokazano je da se ljudsko tijelo najbrže ugrije preuzimanjem topline drugog tijela. A ljubav i dobro raspoloženje idu ruku pod ruku.

6. Nadomjestite nedostatak vitamina D
, čije stvaranje najviše potiču sunčeve zrake, a koji doprinosi i dobrom raspoloženju. S obzirom da je sunce rijetkost u zimskim danima, vitamin D nadoknadite bijelim mesom, mlijekom i mliječnim proizvodima.

7. Preuredite interijer. Kad vani prevladava siva boja, zašto u vaš životni prostor ne biste unijeli malo zelene, crvene, ružičaste, žute… promijenite ukrasne detalje, posteljinu, zidove. Dodajte svježe i vesele boje i suprotstavite se zimskom sivilu.

8. S proljećem dolaze i prvi pupoljci i donose novi život i u prirodi i u nama. No zašto čekati ono kalendarsko, kad proljeće može lako procvjetati i u vašem domu, i to odmah – ukrasite prostorije cvijećem i uživajte u njegovim veselim bojama.

>> Isplačite se - plakati je dobro

>> Kako boje djeluju na naše raspoloženje

9. Sivu boju gradskog neba zamijenite bijelim zimskim krajolikom, koji može biti itekako očaravajući – krenite na izlet, skijanje ili sanjkanje na najbliže brežuljke i odmorite se uz opuštajuće prizore snježne bjeline.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju