40 posto ljudi pati od problema s venama, a duboka venska tromboza jedna je od najčešćih razloga prijema u bolnicu. Iako je uzrok proširenih vena u genetici, pa ih je stoga nemoguće spriječiti, najnovija UGFS metoda koja se satoji od jednosatnog zahvata garantira njihovo bezbolno uklanjanje

Prim.dr.sc Nikša Vučić ističe kako trudnoća, kontracepcijske pilule, posao koji zahtjeva višesatno pogoršavaju stanje vena  ali ga ne uzrokuju, genetika je jedini uzročnik problema s venama.

Najnovija metoda uklanjanja proširenih vena obavlja se ultrazvučno pomoću pjene

>>Proširene vene - posljedica modernog načina života

Iako ovi problemi većinom pogađaju žene, od proširenih vena pate i muškarci, a one nisu samo estetski problem. S vremenom postaju ozbiljan zdravstveni problem koji se manifestira sa simptomima i tegobama kao što su umor, težina, oticanje, svrbež, pečenje, žarenje vena.

>>10 savjeta za zdrave i lijepe noge i stopala

U kasnijoj fazi moguće su komplikacije pa dolazi do duboke venske tromboze, a moguće su i rane na koži.

Ovaj problem nikako ne treba zanemarivati, upozorava dr. Vučić,  a danas ga je lako riješiti UGFS metodom ili ultrazvučnim uklanjanjem proširenih vena pjenom .

'Na mjestu uzroka, tj. na ušću inicira se pjena koja stisne i slijepi venu nakon čega se vena uvlači i postupno pretvara u vezivo te nestaje' objašnjava prim. dr. sc Vučić.

Ova metoda je učinkovita i bezbolna, zahvat traje tek sat vremena i već drugi dan nakon zahvata pacijent se može vratiti svakodnevnici.
Uklanjanjem vene noga postaje lakša, tegobe nestaju nakon par dana. Za estetski efekt treba malo duže vremena no zadivljujući rezultati vrijedni su strpljenja.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju