Nezdrava i neredovita prehrana kao i stres glavni su uzročnici umora, nepravilne probave kao i problema s kožom. Ako već niste, pokušajte ove probleme modernog doba riješiti na prirodan način, a u tome vam može pomoći zelena glina

Još od pamtivijeka glina pomaže u izlječenjima. O ljekovitim svojstvima gline pisao je još otac medicine Hipokrat, a kasnije je medicina potvrdila da glina ima ljekovita svojstva te da povećava obrambenu moć organizma i poboljšava imunitet.

Zelena glina je prirodna materija koja sadrži mineralne soli i oligoelemente. U glini ima silicija, aluminija, kalija, kalcija, natrija, magnezija, srebra, željeza, olova i bakra.

Zelena glina djeluje protuupalno i antibakterijski, čisti tijelo od svih nečistoća te ga opskrbljuje energijom. Isto tako ova prirodna zemlja regulira prirodnu radioaktivnost tijela, te je pogodna i nakon zračenja.

Djelovanje gline na svakog čovjeka je individualno odnosno različito jer se radi o aktivnoj supstanci, koja ovisno o trenutnom stanju tijela i njegovom imunološkom sustavu.

>> Ne zaboravite na lice tijekom hladnih dana

>> Azijska dijeta: Istopite kilograme i celulit

Glina se može koristiti na način da se pije, kao oblog ili maska.

Čišćenje organizma:

1. tjedan: U jedan decilitar čiste negazirane mineralne vode plastičnom ili drvenom žličicom dodajte gline (jednu žlicu, ali bez miješanja), ostavite da odstoji preko noći te ujutro popijte bez miješanja(neka talog ostane na dnu čaše)

2. tjedan: U jedan decilitar čiste negazirane mineralne vode dodajte žličicu gline, promiješajte i ostavite da odstoji preko noći te ujutro popijte bez miješanja.
3. tjedan: U jedan decilitar čiste negazirane mineralne vode dodajte žličicu gline, promiješajte i ostavite da odstoji preko noći te ujutro promiješajte i popijte cijeli sastojak.

Oblozi:
Glina nanosi u debljem sloju na prethodno postavljenu višeslojnu gazu. Obično se rade hladni oblozi, ali kod od bolova reumatizma, išijasa, neuralgije i lumbaga, potrebno je glinu indirektno zagrijati na radijatoru ili zagrijanom loncu te staviti na bolno mjesto.

Maska za lice:
1 šalica fine zelene gline, 1 žlica meda, 1 žlica bademovog ili maslinovog ulja, pola šalice vode.

U posudi za miješanje otopite med u vodi, dodajte ulje i dobro promiješajte. Postepeno dodajte zelenu glinu, snažno miješajući, dok ne nastane kremasta smjesa.

Držati oko 5 minuta, a nakon odstranjivanja maske, kod nekih tipova kože, može se javiti crvenilo i osjećaj peckanja, što je prirodna reakcija na glinu, posebice kod jako osjetljive kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju