Iz širokog asortimana zdravih prehrambenih proizvoda dm Vas daruje raznolikim visokokvalitetnim organskim proizvodima marke Alnatura koji potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja, što jamči BIO oznaka na svakom pakiranju

Oznaka 'BIO' na ambalaži proizvoda za potrošača jamstvo je da je proizvod uistinu 'organski' te ona pripada samo proizvodima koji u svojem sastavu imaju najmanje 95 posto sastojaka koji dolaze iz organskog poljoprivrednog uzgoja.

Što je organska hrana?
Organska hrana (biološka, ekološka) brine za ljude i okoliš jer je zasnovana na ekološkim principima proizvodnje koji izbjegavaju upotrebu umjetnih kemijskih sredstava, kao što su umjetna gnojiva, pesticidi, aditivi i medicinski proizvodi, a cilj joj je održivi sustav poljoprivrede. Najveći naglasak stavlja se na zaštitu tla i okoliša, a kad je riječ o uzgoju životinja velika briga polaže se za dobrobit životinja.

Organska hrana ujedno je i funkcionalna hrana jer sadrži 10 do 50 % više funkcionalnih sastojaka od klasične hrane.

Alnatura = 100 % EKO kvaliteta
Svi poljoprivredni sastojci u proizvodima Alnatura potječu iz 100% ekološkog uzgoja i time premašuju zahtjeve EU-EKO odredbi koje propisuju minimum od 95%

Organska hrana ujedno je i funkcionalna hrana jer sadrži 10 do 50 % više funkcionalnih sastojaka od klasične hrane

Posebna kvaliteta proizvoda Alnatura također se zasniva na pažljivom odabiru sirovih tvari, brižnoj preradi, ophođenju sa zaslađivačima do strogog osiguravanja i provjeravanja kvalitete.

1. Odabir sirovih tvari
Poljoprivredni sastojci svih proizvoda Alnatura potječu iz kontrolirane ekološke poljoprivrede, odnosno Alnatura je 100% EKO. Pri tome se prednost daje sirovinama koje potječu od priznatih ekoloških poljoprivrednih udruženja (Bio-Austria, Demeter, Bioland,...), a pri samom odabiru sirovih tvari posebna se pažnja pridaje nepatvorenosti, svježini i vitalnosti istih.

>> 5 zdravih zamjena za bijeli šećer koje pomažu kod mršavljenja

Većina proizvoda Alnatura od žitarica kao što su sjemenke pira, pšenične posije i ječam potječu iz regionalnog austrijskog uzgoja i posjeduju EKO potvrdnicu.

2. Brižna obrada uz očuvanje svih vrijednih sastojaka
Proizvodi Alnatura brižno se obrađuju, uz nastojanje da se broj obrada smanjuje. To pravilo naročito se nalaže kod hladno iscijeđenih ulja (suncokretovo ili maslinovo ulje) i kod sokova dobivenih prešanjem (sok od mrkve, naranče, multivitaminski sok).

Sokovi dobiveni prešanjem, prešaju se iz voća ili povrća u zemlji iz koje potječu i ne dodaju im se sredstva za razrjeđivanje i šećeri.

S obzirom da se sokovi dobiveni prešanjem samo pasteriziraju i ne bistre te se ne razrjeđuju stabilizatorima, oni ostaju prirodno mutni, čime zadržavaju visokovrijedne sastojke iz voća, odnosno povrća.

Sokovi iz koncentrata, prepoznatljivi po napomeni 'iz koncentrata voća', također se prešaju u zemlji porijekla. Zatim se sok ukuhava dok se ne dobije koncentrat te se na kraju prevozi u zemlju punjenja i tamo nadopunjava vodom. Nedostatak ove vrste sokova je što se gubi dio vrijednih sastojaka, zbog čega trpi aroma.

>> jer najbolje dolazi iz prirode

3. Slatko, ali ne preslatko...

Alnatura je vrlo oprezna u korištenju zaslađivača i umjesto njih upotrebljava, npr. med, djelomično prerađeni šećer trske i sokove dobivene prešanjem.

Mnoge prehrambene namirnice same po sebi donose vlastiti, prirodni šećer u proizvod. Tako su npr. kašice Alnatura (koncentrati) od jabuke potpuno bez šećera, tj. u staklenci se nalazi 100% EKO voće. Podrazumijeva se da proizvodi Alnatura ne sadrže umjetna bojila i regulatore okusa.

OSVOJITE BOGATE ALNATURA NAGRADE

Želite li osvojiti jedan od petak bogatih paketa Alnatura proizvoda koje vam daruje dm potrebno je točno odgovoriti na pitanje - Koje namirnice Alnatura koristi umjesto zaslađivača i imati malo sreće. Točan odgovor sa svojim podacima (ime, prezime i adresa) pošaljite na našu e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do 28. veljače kada ćemo objaviti dobitnike.

Točab odgovor je med, sirovi šećer šećerne trske i sokovi dobiveni prešanjem, a sretne dobitnice su Verica Pantaler, Bojana Kelečević, Ivana Nikolić, Kristina Barić i Petra Lagvić. Dobitnicama čestitamo, a svima ostalima želimo više sreće drugi puta!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju