Mršavljenje je mukotrpan i poprilično dugačak proces koji uspijevaju samo najuporniji. No postoje trikovi koji vam mogu pomoći da promijenite svoje nezdrave navike i prilagodite prehranu i život svom cilju, a to je gubitak kilograma bez puno muke


Jedite pametno
Pametna prehrana osim zdravih namirnica uključuje i trikove za zavaravanje želuca. Prije nego počnete s ručkom i večerom obavezno pojedite bistru juhu ili salatu. To će vas malo zasititi i neće vam opteretiti želudac pa ćete samim time puno manje pojesti.

Grickalice za mršavljenje
Kada kažemo grickalice ne mislimo na mastan čips već na ukusan i hranjiv zalogajčić koji bi trebalo pojesti 10 minuta prije obroka. Šaka mješavine badema i lješnjaka u kombinaciji sa sušenim voćem trenutno će vas zasititi, pa ćete samim time puno manje pojesti za ručak ili večeru.

Jedite svaka 3 sata

Stručnjaci tvrde da se ključ mršavljenja krije u metabolizmu koji treba biti brz i aktivan što se postiže s gorivom, odnosno hranom. Pokušajte se pridržavati jednostavnog pravila i svaka tri sata unesite malo hrane u organizam. Riječ je o ubacivanju 3 mala međuobroka poput već spomenutog koštunjavog i suhog voća, salate, juhe ili kuhanog povrća koji će vašem tijelu pružiti dovoljno energije.

Pazite s kim jedete
Istraživanja su pokazala kako prehrambene navike po mnogočemu ovise o ljudima s kojima provodite mnogo vremena. Planirate li izgubiti kilograme izbjegavajte druženja gdje se konzumira fast food i grickalice. Isto tako dobro razmislite je li hrana koju jedete tijekom radnog vremena doista ono što odgovara vašem organizmu i vašim željama za mršavljenjem.

>> 3 neočekivanih i brzih ubojica gladi

>> Skinite 3 kilograma uživajući u vinu i čokoladi

Postanite ranoranilac

Krenite s obrocima čim ranije i ne reducirajte porcije doručka i ručka nego večere. Istraživanja su pokazala da osobe koje pojedu slabiji doručak mnogo ranije osjećaju glad nego oni koji prvi ili drugi obrok konzumiraju obilnije.