Britanski proizvođač prirodnih dodataka prehrani za potrebe snimanja naslovnice photoshopirao je poljsku manekenk te joj dodao 12 kilograma kako bi izgledala deblje i zdravije

Magazin Healthy koji promovira zdravlje i zdravu prehranu i prirodne proizvode Holland & Barrett za naslovnicu travanjskog broja odabrao je manekenku Kamilla Wladyka.

Kako bi izgledala zdravo, photoshopom su joj dodali čak 12 kilograma jer se njezin izgled nije podudaralo s porukom o zdravom načinu života koji promovira ovaj časopis.

'Na castingu se djevojka činila zdravo, no tjedan dana poslije, za vrijeme snimanja izgledala je premršavo.

U njezinom portfoliju pisalo je da djevojka ima struk od 60 centimetara i nosi konfekcijski broj 34, ali na snimanju naslovnice nismo joj mogli pronaći odgovarajuću odjeću koja bi pokrila kosti koje su stršale na sve strane.

Djevojka ima prekrasno lice, ali naš časopis promovira zdravlje a ona doista nije izgledala zdravo', izjavila je Jane Druker urednica časopisa Healthy.

>> I Jessica Alba je prošla kroz Photoshop!

>> Brutalno fotošopirana Sarah Jessica Parker

Retuširanje fotografija u posljednje vrijeme koristi se više nego ikada, no najčešće kako bi modeli i poznate osobe izgledali mršavije.

To dodatno vrši pritisak na mlade djevojke koje nezdravom prehranom i izgladnjivanjem pokušavaju izgledati što mršavije i doći do konfekcijskog broja nula.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju