Nakon što smo godinama bili zatrpavani informacijama kako svakodnevna konzumacija jaja šteti organizmu britanska 'zdravstvena policija' sada tvrdi drugačije

Istraživanja su pokazala kako kolesterol u jajima, koji se smatrao opasnim za zdravlje, je sada puno niži nego prije 10 godina, pa stoga nije štetan za organizam.

>> Idealnim doručkom do super tijela

Također, jaja sadrže više vitamina D, koji je dobar za kosti kao i za sprječavanje bolesti poput osteoporoze i rahitisa.

Jaja su postala zdravija jer se kokoši više ne hrane koštanim brašnom, koje je zabranjeno 90-ih godina. Umjesto takve hrane perad sada dobiva mješavinu pšenice, kukuruza i visoko-proteinske formulirane hrane koja čini kokošja jaja zdravijima.

'Vrijeme je da se ispravi uvriježeno mišljenje koje konzumaciju jaja povezuje s visokom razinom kolesterola u krvi i razvojem srčanih bolesti', tvrde znanstvenici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju