Jubilarnu petu godinu za redom, udruga Aktivan život organizira u nedjelju 10. lipnja na savskom nasipu kros utrku Volim trčanje s ciljem popularizacije rekreativnog trčanja u Hrvatskoj

Utrka na kojoj može nastupiti cijela obitelj, od najmanjih članova koji su tek prohodali, zatim njihovih roditelja, te baka i djedova, pokrenuta je prije pet godina s ciljem poticanja građana na bavljenje športskom rekreacijom.

>> Znate li da vježbanje može biti zabavno?

>> Je li ovo magazin koji želimo kupiti?!

Naime, dokazano je da športska rekreacija prevenira neke od najzastupljenijih bolesti današnjice kao što su bolesti srca i krvnih žila, te pomaže u očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja umanjujući posljedice stresa.

Na programu će biti pet utrka za djecu svih uzrasta, dvije utrke za građane (2 i 5 km) te glavna utrka na 11,5 km. Novost ove godine je i prva polumaratonska off-road utrka (21 km).

Nastup na Savskom nasipu najavili su i ambasadori ovogodišnje utrke: olimpijka i državna rekorderka u maratonu Lisa Stublić, Dejan Patrčević - naš ponajbolji triatlonac, Mario Valentić, glumica Ana Vilenica i dr. Ivo Belan.

Lisa Stublić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjoj Olimpijadi u Londonu te državna rekorderka u maratonu i polumaratonu poručila je svim zainteresiranima za sudjelovanje na kros utrci:

Trčanje je dobar način vježbanja jer su samo potrebne tenisice i dobra volja, a može se trčati bilo gdje. Nije bitno je li to brzo ili sporo, a s vremenom ćete polako pomicati granice svojih mogućnosti. Željela bih da se što više ljudi bavi trčanjem i upozna užitak koji se u tome krije.

Besplatan nastup je za svu djecu, dok će odrasli plaćati 40 kn. Sponzori su također osigurali brojne nagrade za sve sudionike, a pobjednici glavne utrke na 11,5 km dobit će adidas tenisice za trčanje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici www.volim.trcanje.hr.