Jubilarnu petu godinu za redom, udruga Aktivan život organizira u nedjelju 10. lipnja na savskom nasipu kros utrku Volim trčanje s ciljem popularizacije rekreativnog trčanja u Hrvatskoj

Utrka na kojoj može nastupiti cijela obitelj, od najmanjih članova koji su tek prohodali, zatim njihovih roditelja, te baka i djedova, pokrenuta je prije pet godina s ciljem poticanja građana na bavljenje športskom rekreacijom.

>> Znate li da vježbanje može biti zabavno?

>> Je li ovo magazin koji želimo kupiti?!

Naime, dokazano je da športska rekreacija prevenira neke od najzastupljenijih bolesti današnjice kao što su bolesti srca i krvnih žila, te pomaže u očuvanju fizičkog i psihičkog zdravlja umanjujući posljedice stresa.

Na programu će biti pet utrka za djecu svih uzrasta, dvije utrke za građane (2 i 5 km) te glavna utrka na 11,5 km. Novost ove godine je i prva polumaratonska off-road utrka (21 km).

Nastup na Savskom nasipu najavili su i ambasadori ovogodišnje utrke: olimpijka i državna rekorderka u maratonu Lisa Stublić, Dejan Patrčević - naš ponajbolji triatlonac, Mario Valentić, glumica Ana Vilenica i dr. Ivo Belan.

Lisa Stublić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjoj Olimpijadi u Londonu te državna rekorderka u maratonu i polumaratonu poručila je svim zainteresiranima za sudjelovanje na kros utrci:

Trčanje je dobar način vježbanja jer su samo potrebne tenisice i dobra volja, a može se trčati bilo gdje. Nije bitno je li to brzo ili sporo, a s vremenom ćete polako pomicati granice svojih mogućnosti. Željela bih da se što više ljudi bavi trčanjem i upozna užitak koji se u tome krije.

Besplatan nastup je za svu djecu, dok će odrasli plaćati 40 kn. Sponzori su također osigurali brojne nagrade za sve sudionike, a pobjednici glavne utrke na 11,5 km dobit će adidas tenisice za trčanje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na web stranici www.volim.trcanje.hr.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju