Znanstvenici su konačno donijeli zaključak koji će možda spriječiti mnoge muško-ženske svađe. Najnovije istraživanje je pokazalo kako muškarci zaboravljaju brže od žena, pa je stoga normalno da se uopće ne sjećaju stvari koje ste im rekli prije samo 15 minuta!

Scenarij vam je sigurno poznat: partneru ste prije svega pola sata objasnili da uskoro izlazite s prijateljicom, pa su pas i rublje koje je potrebno staviti u perilicu njegova briga. No tupi pogled koji vam je uputio kada ste u kaputu stali na izlaz dovoljan je razlog za još jednu u nizu prepirki koja će završiti svađom.

Novo istraživanje je pokazalo kako muški mozak radi zaista neobično i oni dokazano zaboravljaju više od žena.

Ukoliko je vaš partner visoko obrazovan, pamtit će više, no niže obrazovanje znači i lošiju memoriju.

'Rezultati istraživanja su poprilično zbunjujući', rekao je dr. Ronald Peterson, voditelj istraživanja.

>> 6 stvari koje muškarci kažu, a žene čuju!

>> 5 ženskih signala koje muškarci jednostavno ne razumiju

Pripadnice ljepšeg spola su sklonije obolijevanju od demencije i Alzheimerove bolesti, no u svakodnevnom su životu muškarci puno zaboravljiviji od svojih partnerica.

Jedan od odgovora je dugovječnost žena. Muškarci žive kraće pa već u ranijoj dobi počinju patiti od slabijeg pamćenja, a kasnije niti ne stignu razviti demenciju i Alzheimerovu bolest.

Krivci za slabo pamćenje kod muškaraca su i visoki krvni tlak te dijabetes od kojih oni češće obolijevaju, a i te bolesti utječu na pamćenje.

Sad kada znamo sve to ponovit ćemo partneru, s osmijehom na licu zadatke koje treba obaviti i izaći iz kuće bez nepotrebnih preprika i svađa...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju