Ukoliko još uvijek niste našli dovoljno razloga za često ljubljenje možda će vas na akciju potaknuti podatak da ono poboljšava izgled kože, ublažuje glavobolju i sprečava nakupljanje kamenca na zubima

Poljupci s partnerom poboljšavaju cirkulaciju i ublažavaju glavobolju, a riješit će i problem odlaska zubaru jer smanjuje nastanak kamenca u ustima i tako sprečava krvarenje desni.

Tijekom poljupca vaše lice pomiče 34 mišića, među kojima je 29 mišića lica što djeluje efikasno i na prevenciju nastanka bora, a već je i dobro poznato kako se za vrijeme ljubljenja izlučuje hormon sreće koji kao posljedicu ima odlično raspoloženje.

>> Riješite se zubobolje u 7 minuta

Brzim poljupcem usta na usta izgubi se oko tri kalorije, dok se za vrijeme dugotrajnog i strastvenog francuskog poljupca izgubi 6,5 kalorija.

Žene u prosjeku poljube 29 muškaraca prije nego nađu svog princa, no ljubljenje im je važno u svim fazama veze, a ne samo na početku.

Putem poljupca žena dobiva mnoge informacije o muškarcu. Smatra li da se muškarac loše ljubi, neće poželjeti seksualni odnos s njim. Čak 15 posto žena je reklo da bi ostavilo muškarca koji se loše ljubi, a ono što ih najviše nervira su vlažne usne i nerazvijena muskulatura lica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju