'Koncert za Ines' humanitarni je rock maraton kojim se žele prikupiti sredstva za liječenje i poboljšanje uvjeta života 29-godišnje Zagrepčanke Ines Habek koja se već četiri godine hrabro bori s karcinomom dojke

Četiri perjanice zagrebačke rock scene Ramirez, Elemental, Kino klub i Markiz u klubu 'Boogaloo' 3. ožujka pokazat će svoju humanost, ali i otprašiti nove materijale kojima će najaviti aktivno proljeće i ljeto.

Riječ je o jedinstvenoj prilici da publika čuje ove potentne gradske bendove u jednoj večeri na istom mjestu. Sav prihod od ulaznica po cijeni od 50 kuna za ovaj spektakl bit će doniran na račun Ines Habek.

Ines Habek 29-godišnja je djevojka oboljela od raka dojke u 24 godini života. Bio je to agresivni brzorastući tumor koji su najprije, u Njemačkoj gdje je tada živjela, liječili kemoterapijom, a zatim kirurški, mastektomijom.

Ova mlada žena zaštitno je lice prošlogodišnje kampanje udruge za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka dojke 'Sve za nju' koju je podržao i fotograf Damir Hoyka izložbom 'Dvadesetijedna' sastavljenom od fotografija oboljelih žena.

Na licu Ines Habek nema tragova teške bolesti, a smiješak ne skida s lica ni kad govori o metastazama na kostima, mozgu i jetrama s kojima se suočava posljednje dvije godine. Podvrgnula se operaciji gama-nožem dva puta u godini dana, a trenutno ponovo prolazi cikluse kemoterapije.

>> Pušačice češće oboljevaju od raka dojke

>> Prevencijom spriječite rak dojke

Njezina borba za život unatoč ustrajnosti i otpimizmu još uvijek nije završila, zato se nadamo da je 'Koncert za Ines' prilika da svatko od nas da svoj mali doprinos njezinom ozdravljenju. Ines je zaslužila živjeti, pomozimo joj u tome.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju