Iako se svi trudimo održavati dom čistim i urednim postoje mjesta koja su prepuna bakterija koje mogu biti opasne za zdravlje. Ako ste pomislili da se radi o vašem zahodu, varate se jer WC školjka se ne nalazi niti u prvih 20 mjesta. Želite li biti sigurni da je vaš dom siguran donosimo 5 najprljavijih mjesta u vašem domu

1. Držač za četkice za zube
Jedne od najopasnijih bakterija nalaze se u vašoj kupaonici, točnije u čašici u kojoj držite četkice za zube. Stalna vlaga je idealno mjesto za razvoj gljivica i plijesni, pa bi bilo poželjno čašicu prati dva puta tjedno u perilici suđa ili sapunom i vodom dva puta dobro oprati.

2. Zdjelice za kućne ljubimce
Zbog ustajale hrane i konstantne vlage i zdjelice vaših ljubimaca su vrlo visoko na ljestvici najopasnijih i najprljavijih mjesta u kućanstvu. Svakih nekoliko dana zdjelicu dobro namočite u vodi s deterdžentom, ostavite da tako odstoji 15 minuta te dobro isperite toplom vodom.

3. Aparati za kavu

Rezervoar za vodu u aparatima za kavu vlažno je i mračno mjesta, a samim time i savršeno za razvijanje i množenje mikroorganizama. Želite li riješiti ovaj problem potrebno vam je samo malo octa. Natočite ocat u posudu ostavite da odstoji oko pola sata ii isperite toplom vodom.

4. Daska za rezanje
Daska za rezanje može biti vrlo opasna za vaše zdravlje. Svakodnevno pripremanje hrane zahtjeva i svakodnevno pranje daske pa ako to niste činili do sada vrijeme je da počnete jer na vašoj se dasci krije veliki broj opasnih bakterija, gljivica i plijesni. Nakon svakog korištenja dasku operite deterdžentom za suđe i vodom ili u mašini za suđe.

>> 5 šokantno najprljavijih predmeta

>> Koje sve bakterije i gljivice nosite iz šopinga?

5. Spužvica za suđe
Mnoga istraživanja su pokazala da je spužvica za suđe mjesto koje skriva najviše bakterija u cijelom domu. Bakterije s ruku, posuđa i sudopera završe upravo u spužvi, a kao uglavnom vlažno mjesto ona je omiljeni dom bakterijama, koje se zavuku u nju i uživaju u za njih pogodnom okruženju. Stoga zamijenite što češće staru spužvicu novom i redovito je isperite sredstvima za čišćenje na bazi klora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju