Stiže vrijeme kada će i muškarci brinuti o kontracepciji. Američki znanstvenici počinju testirati ultrazvuk kao učinkoviti i sigurni oblik muške kontracepcije

Na temelju prethodnih studija stručnjaci sa Sveučilišta Sjeverna Karolina vjeruju da ultrazvučni valovi mogu sigurno prekinuti proizvodnju spermija na šest mjeseci.

Kako su od Zaklade Bill & Melinda Gates dobili stipendiju od 100.000 eura, sada imaju dovoljno sredstava za pokretanje kliničkih pokusa.

Znanstvenici očekuju da će na kraju istraživanja imati novi oblik kontrole rađanja


U trenutku kada testisi prestanu proizvoditi nove spermije, a sve se 'rezerve' potroše, muškarac će biti privremeno neplodan.

Znanstvenici očekuju da će na kraju istraživanja imati novi oblik kontrole rađanja, kojeg će moći koristiti ljudi u čitavom svijetu.

'Mislimo da će ovo u samo jednom vrlo jednostavnom tretmanu moći muškarcu osigurati polugodišnju, jeftinu i ne-hormonalnu kontracepciju', kaže voditelj istraživanja dr. James Tsuruta.

'Naš je krajnji cilj ultrazvuk, uobičajeni terapeutski instrument kojeg nalazimo u klinikama sportske medicine ili fizikalne terapije, koristiti kao jeftinu, dugotrajnu, reverzibilnu mušku kontracepciju, pogodnu za korištenje i u najbogatijim, ali i najsiromašnijim zemljama', rekao je dr. Tsuruta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju