Dijeta ili prepuštanje užicima u jelu i piću dvojba je koja muči mnoge s dolaskom prosinca. Svakodnevni odlasci na domjenke te blagdanska trpeza bogata mnogim poslasticama je previše privlačna kako bi od nje okrenuli glavu, a ipak treba i zakopčati haljinu koju ste odabrali za doček Nove Godine. Rješenje je u pjenušcu!

Možda dijeta i odricanje u prosincu nisu riječi koje volimo slušati, no s obzirom na proslavu Nove Godine te barem jedan vrlo važan domjenak na kojem želite zablistati mnoge od vas će se okušati u još jednoj dozi odricanja ne bi li na brzinu smanjile bokove ili izravnale trbuh.

Rješenje leži u dijeti koja kao obaveznu namirnicu sadrži pjenušac. To žensko i pjenušavo piće je kao idealno za blagdanska slavlja, pa zašto ne isprobati?

>> Dijeta s vilicom: Stvar koja uistinu funkcionira

>> Dijeta s rajčicom: Skinite 3 kilograma u 5 dana

U pjenušcu uživa i Kate Moss, a ona najradije ispija Perrier’s Ultra Brut jer čaša sadrži svega 65 kalorija dok u prosjeku čaša ovog pjenušavog pića sadrži 91 kaloriju.

Po uzoru na mnoge Njujorčanke vrijeme je za Pjenušavu dijetu koja će vam pomoći da izgubite kilograme te vam neće uskratiti dobru zabavu. Začetnica novog trenda u mršavljenju je Cara Alwill Leyba koja je oduševljena dijetom koja je 2/3 zdrav život i 1/3 zabave.

Razlog zbog kojeg ova dijeta ima tendenciju biti uspješnija od svih koje ste do sada isprobali je taj što ne uskraćuje užitak. Ono što većina dijeta brani su alkohol i čokolada te zbog toga imamo otpor prema njima, no pred nama je prilika da uživamo u 2 čaše ženskastog pića svaki dan te istovremeno mršavimo i slavimo.

Recept je jednostavan - nema zabranjenih namirnica, no bitno je jesti zdravo i u malim količinama. Dozvoljen dnevni unos je 1,200 do 1,400 kalorija. Nutritivno bogate namirnice učinit će da se osjećate bolje i zaboravit ćete na želju za prejedanjem, a saznanja da s vremena na vrijeme smijete dirnuti u 'zabranjeno voće' olakšat će vam odricanje.

Mnoga istraživanja su pokazala kako je baš odricanje od najdražih namirnica ono zbog čega posustajemo pa zbog toga Pjenušava dijeta ima dobre rezultate, a još jedan plus ovoj dijeti je to što pjenušac pomaže u snižavanju kolesterola i preventivno djeluje protiv moždanog udara.

Primjer jelovnika
Doručak:

- pecivo od cjelovitih žitarica i namaz sa začinskim biljem

Međuobrok:
- Banana

Ručak:
- Pizza ili pogača s kozjim sirom, gljivama i sušenim rajčicama

Večera:
- Riba i povrće na lešo

Večernja poslastica:
- 1 do 2 čaše pjenušca

Začetnica ovog dijetnog režima i tisuće žena koje prate njezin profil uživaju u pjenušcu i dijeti uz pomoć koje gube kilograme i osjećaju se sretno!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju