Jabuka smanjuje kolesterol i rizik od dijabetesa potvrdilo je istraživanje provedeno u Australiji.
Jedna jabuka sadrži otprilike 200 miligrama aktivnog antioksidansa polifenola u kori, a što je tamnija kora tog voća to je jabuka bolja za zdravlje.
>> Trikovima protiv omraženih zastavica i šlaufova
Polifenol iz jabuke ublažava simptome alergijskog rinitisa, simptomatskog poremećaja nosne sluznice koji je poznat i kao bolest zapadne civilizacije te igra važnu ulogu u pokretanju metabolizma, a i zaslužan je za skidanje 'šlaufova' oko trbuha.
>> 7 namirnica koje tope kilograme
>> VIDEO: Škampi na salati od rikole i jabuka
Količina koju sadrže tri jabuke snižava kolesterol u krvi od 5 do 8 posto, a zbog prirodnog šećera koje sadrže jabuke su odlična zamjena za slatko.
Istraživanje koje je vodio prof.dr.Manny Noakes potvrdilo je i kako žene koje tijekom trudnoće jedu jabuke smanjuje rizik od razvoja astme kod djece.
Jabuke su odličan izvor vitamina C, kalija i vlakana, a i najbolji su zalogaj koji možete uzeti između obroka stoga uživajte u voću koje vam je dostupno tijekom cijele godine i ne gulite koru!