Možda vam rečenica 'jedna jabuka dnevno tjera doktora van' zvuči poput klišea, no za to postoji i znanstveni dokaz. Stoga uživajte u tom ukusnom voću!

Jabuka smanjuje kolesterol i rizik od dijabetesa potvrdilo je istraživanje provedeno u Australiji.

Jedna jabuka sadrži otprilike 200 miligrama aktivnog antioksidansa polifenola u kori, a što je tamnija kora tog voća to je jabuka bolja za zdravlje.

>> Trikovima protiv omraženih zastavica i šlaufova

Polifenol iz jabuke ublažava simptome alergijskog rinitisa, simptomatskog poremećaja nosne sluznice koji je poznat i kao bolest zapadne civilizacije te igra važnu ulogu u pokretanju metabolizma, a i zaslužan je za skidanje 'šlaufova' oko trbuha.

>> 7 namirnica koje tope kilograme

>> VIDEO: Škampi na salati od rikole i jabuka

Količina koju sadrže tri jabuke snižava kolesterol u krvi od 5 do 8 posto, a zbog prirodnog šećera koje sadrže jabuke su odlična zamjena za slatko.

Istraživanje koje je vodio prof.dr.Manny Noakes potvrdilo je i kako žene koje tijekom trudnoće jedu jabuke smanjuje rizik od razvoja astme kod djece.

Jabuke su odličan izvor vitamina C, kalija i vlakana, a i najbolji su zalogaj koji možete uzeti između obroka stoga uživajte u voću koje vam je dostupno tijekom cijele godine i ne gulite koru!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju