Devetnaestogodišnja Britanka Melanie Monks progovorila je o svojoj borbi s anoreksijom i višednevnom gladovanju kako bi postigla željenu težinu od 31. kilograma, a sve kako bi izgledala poput Victoria Beckham

Melanie danas, nakon što je pobijedila anoreksiju teži 50 kilograma i nada se kako će je izabrati za jednu od djevojaka koje će se boriti za titulu Miss Engleske.

Do anoreksije ju je dovela želja da što više sliči Victoriji Beckham i Nicole Richie, slavnim damama koje pate od manjka kilograma te zadirkivanja koja je trpjela od prijatelja u školi.

Preskakanje obroka i gladovanje u trajanju od pet dana doveli su tada 17-godišnju djevojku do cilja, imala je 20 kilograma manje od svojih vršnjakinja te je mogla je odjenuti odjeću za djevojčice.

No, posljedica izgladnjivanja bila j egubitak kose i noktiju te koža puna rana.

Melani je, nakon što se na internetu susrela s podacima o anoreksiji shvatila da ima problem i počela je odlaziti na savjetovanje.

Danas ima 50 kilograma i upisat će studij psihologije. Osim toga, prijavila se na izbor ljepote u rodnom Blackburnu u nadi da će se kvalificirati za izbor za Miss Engleske.

>> Victoria Beckham ponovno pokazala kosti

'Još uvijek se oporavljam, ali sam definitivno na drugoj strani i sada želim pomoći djevojkama te im pokazati da ljepota nije samo vanjski izgled, rekla je Melanie.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju