Tri puta je veća vjerojatnost da će ljudi pojesti prvu stvar koju vide u frižideru, otkriva studija koja je rađena na Sveučilištu Cornell u New Yorku, a provedena je na više od 200 ispitanika.
'Mjesto na koje je hrana stavljena ima veliki utjecaj na čovjeka, jer su se ljudi skloni opredijeliti za onu hranu koju odmah vide' rekao je jedan od glavnih stručnjaka na ovoj studiji, Brian Wansink.
'Ako stavite zdravu hranu ispred nezdrave, velika je mogućnost ćete uzeti onu koja je zdrava. Manje je vjerojatno da ćete jesti petu ili osmu namirnicu skrivenu iza ostale hrane kada umorni dođete kući' objašnjava.
>> 9 poteza do tip-top hladnjaka
>> Sastojcima iz kuhinje protiv bora i celulita
Wansink je još dodao da je hranu najbolje stavljati u kutije koje su zatvorene zato što ne može vidjeti što se u njoj nalazi. Ovaj je priznati profesor ujedno i dobitnik ig Nobelove nagrade (parodija poznate nagrade koja se dodjeljuje za nepotrebna dostignuća) za nutricionizam.