Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Zdrava hrana mora biti u prvim redovima hladnjaka

26-09-2011 Piše Zadovoljna
komentari

Hrana koju ugledamo kad otvorimo hladnjak i koja nam je nadohvat ruke je ona koju ćemo prvu pojesti. Tako da u prve redove smjestite zdravo voće i povrće, a kaloričnije i nezdravije namirnice smjestite u njihovu sjenu

Tri puta je veća vjerojatnost da će ljudi pojesti prvu stvar koju vide u frižideru, otkriva studija koja je rađena na Sveučilištu Cornell u New Yorku, a provedena je na više od 200 ispitanika.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

'Mjesto na koje je hrana stavljena ima veliki utjecaj na čovjeka, jer su se ljudi skloni opredijeliti za onu hranu koju odmah vide' rekao je jedan od glavnih stručnjaka na ovoj studiji, Brian Wansink.

'Ako stavite zdravu hranu ispred nezdrave, velika je mogućnost ćete uzeti onu koja je zdrava. Manje je vjerojatno da ćete jesti petu ili osmu namirnicu skrivenu iza ostale hrane kada umorni dođete kući' objašnjava.

>> 9 poteza do tip-top hladnjaka

>> Sastojcima iz kuhinje protiv bora i celulita

Wansink je još dodao da je hranu najbolje stavljati u kutije koje su zatvorene zato što ne može vidjeti što se u njoj nalazi. Ovaj je priznati profesor ujedno i dobitnik ig Nobelove nagrade (parodija poznate nagrade koja se dodjeljuje za nepotrebna dostignuća) za nutricionizam.