Modelima se uvijek govori da moraju smršaviti, no kada je Katie Wilcox to učinila, gotovo da si je uništila karijeru plus size modela. Sa 175 centimetara visine i 100 kilograma zarađivala je oko milijun kuna godišnje, a nakon što je izgubila dvadesetak kilograma, modne agencije su je zaboravile

Katie Wilcox izgradila je uspješnu karijeru plus-size modela s godišnjim primanjima oko 900 tisuća kuna. No kada je ova ljepotica odlučila usvojiti zdravije navike, a time i smršaviti oko dvadeset kilograma izgubila je dobar dio svojih klijenata.

Njena agencija joj je objasnila da se mora udebljati, ili još više smršaviti kako bi se održala u poslu. Na uobičajenim castinzima je bila odbačena jer su joj bokovi i struk bili preširoki, a na plus-size snimanjima nosila je podstavljene jastučiće kako bi joj tijelo bilo putenije nego što realno jest.

'Počela sam se boriti s vlastitim tijelom. Jela sam 1200 kalorija dnevno i vježbala po tri sata svaki dan kako bi spala na 70 kilograma, ali i dalje su mi govorili da sam prevelika,' ističe Katie Wilcox.


Nezdravi ekstremi nagnali su je da počne dublje razmišljati o poslu kojim se bavi i poruci koje ono šalje mladim djevojkama.

'Nagrađen si ako si nezdrav. Ako se izgladnjuješ i izgledaš jedan korak od smrti, možeš biti supermodel. Ili ako dobiješ 50 kilograma, možeš zarađivati i do 300 tisuća dolara godišnje i biti top plus size model,' ističe Katie.

Uz pomoć svog supruga Bradforda Wilcoxa pokrenula je vlastitu modnu agenciju koja zastupa žene zdravih tijela od konfekcijskih brojeva 38 do 44 uz novu kampanju 'Zdravo je novo mršavo' (#healthyisthenewskinny) koja se širi društvenim mrežama.

Agencija se pokazala uspješnom idejom, a Katieni modeli već rade s jakim brendovima poput H&M-a, Levi'sa, Forever 21 i Teen Vogue dokazujući da ima mjesta na tržištu za žene zdravih tijela.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju