S keksom, lješnjakom ili pak rumom. Ništa ne govori blagdani tako dobro kao šalica mirisne i slasne vruće čokolade koja će raspametiti naša nepca. Još kada nju „začinimo“ raznovrsnim sastojcima- spojivim i nespojivim, svaki gutljaj ove kremaste slastice bit će prava rapsodija okusa koje ćemo neprestano poželjeti piti iznova.

Galerija Pao mi je šećer... Nek se poslože sve kockice Stavljam sve na kocku +28 Pomalo... Uz niske temperature i noć koja brzo pada, došlo je vrijeme kada jedino što želimo jest ušuškati se pod dekicu uz lampice, dobar film i šalicu toplog napitka u ruci. Iako nam ni čaj nije loš, vruća čokolada ipak nam je draža. Kao strastveni ljubitelji čokolade odlučili smo napraviti četiri recepta ovog omiljenog zimskog napitka koji će ugrijati i najhladnije srce, a kako bi nam recepti bili još slasniji, u tome nam je pomogao Kraš. Oni su za ove blagdane spojili ruke s fenomenalnom Mustrom i osmislili prave božićne pakete sa šalicama na kojima se nalaze razigrani i zabavni natpisi genijalne Mustre i četiri Dorinine čokolade kako bi ovi blagdani bili još slađi.

Nek se poslože sve kockice Nek se poslože sve kockice Foto: Nova Studio/Nova Studio

„Oborilo me“ , „Pao mi je šećer“, „Stavljam sve na kocku“ i „Pomalo“ – ovo su natpisi u kojima se lako možemo prepoznati i iako ne znamo koja nam je šalica bolja, znamo da će vruća čokolada uz svaku biti još posebnija. Zato smo za svaku šalicu pripremili poseban recept s legendarnim Dorina čokoladama koje nas prate od malih nogu. Kako je najljepše doba godine gotovo iza ugla, donosimo par ideja kako napraviti zanimljivu vruću čokoladu uz koju će nam ovih blagdana biti toplo oko srca.

Pao mi je šećer Pao mi je šećer Foto: Nova Studio

'Pao mi je šećer'

Sastojci za vruću čokoladu:

- 80 g Dorina Ledena čokolade
- 100 ml punomasnog mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- malo cimeta
- čokoladni preljev
- sljezovi kolačići

Priprema:

Stavite mlijeko i vrhnje u isti lončić i ostavite da kuha na srednje jakoj vatri. Kada počne kipjeti, uklonite lončić sa štednjaka i ubacite unutra prethodno razlomljenu Dorina Ledena čokoladu. Neprestano miješajte dok se slasna čokolada ne rastopi, a smjesa ne postane glatka i gusta. Prelijte napitak u simpatičnu šalicu 'Pao mi je šećer' i dodajte malo cimeta. Zatim stavite koliko želite komada sljezovih kolačića i prelijte ih čokoladnim preljevom. Ova šećerna bomba zadovoljit će sve one koji pate od slatkog zuba.

Pomalo... Pomalo... Foto: Nova Studio/Nova Studio

'Pomalo'

Sastojci za vruću čokoladu:

- 80 g Dorina Keks čokolade
- 1 žličica kaka u prahu
- 200 ml mlijeka
- 1 žličica gustina
- malo meda
- prstohvat soli

Priprema:

U jednom lončiću pomiješajte gustin, kakao, 100 ml mlijeka i meda. Smjesu miješajte dok ne postane gusta i bez grudica. Preostalih 100 ml mlijeka stavite na vatru i pričekajte dok ne zavrije. Tada u nju umiješajte prethodno napravljenu smjesu i malo sve skupa prokuhajte. Ako je pregusto, dodajte još malo mlijeka. Skinite s vatre i unutra ubacite Dorina Keks čokoladu i cijelo vrijeme miješajte dok se čokolada i keks ne otope. Prebacite napravljenu vruću čokoladu u šalicu 'Pomalo' i dodajte gore kekse po želji uz koje će ovaj napitak postati pravi obrok koji ćete s guštom smazati.

Oborilo me... Oborilo me... Foto: Nova Studio/Nova Studio

'Oborilo me'

Sastojci za vruću čokoladu:

- 80 g Dorina Mliječne čokolade
- 100 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 3 velike žlice ruma
- par kapi soka od naranče
- malo cimeta

Priprema:

U lončić stavite mlijeko, slatko vrhnje, cimet i rum i stavite kuhati na srednje jaku vatru dok ne zavrije. Kad dođe do vrenja, skinite lončić s vatre i odmah ubacite Dorina Mliječnu čokoladu i par kapi soka naranče te miješajte smjesu pjenjačom dok se sva čokolada ne otopi i sjedini s ostatkom. Ulijte u šalicu 'Oborilo me' i uživajte u aromatičnom toplom napitku koje će vas dobro zagrijati u ovim hladnim mjesecima.

Stavljam sve na kocku Stavljam sve na kocku Foto: Nova Studio/Nova Studio


'Stavljam sve na kocku'

Sastojci za vruću čokoladu:

- 80 g Dorina Lješnjak čokolade
- 1 žličica kakaa u prahu
- 200 ml mlijeka
- 1 žličica gustina
- prstohvat čilija u prahu
- šlag

Priprema:

U lončiću zagrijte 100 ml mlijeka i u njega umiješajte žličicu gustina, žličicu kakaa u prahu i prstohvat čilija u prahu i konstantno miješajte dok smjesa ne postane gusta kako se ne bi stvorile grudice. Zagrijte preostalih 100 ml mlijeka pa u njima otopite Dorina mliječnu čokoladu s lješnjacima. Otopljenu čokoladu ubacite u smjesu s kakaom i gustinom, sve dobro sjedinite te poslužite u šalici 'Stavljam sve na kocku' jer dobro je ponekad riskirati pa makar u ovom slučaju s okusima. Iako će vam se na prvu činiti kako lješnjak i čili ne idu skupa, ova će vas vruća čokolada u to razuvjeriti, ali i dobro pritom zagrijati. Vruću čokoladu ukrasite šlagom, a po njemu umjesto uobičajenog kakaa pospite malo čilija u prahu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kraš po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju