Seksualni odnosvrlo je intiman trenutak koji zbližava partnere i vezu čini potpunom. No postoji još jedan faktor koji, po najnovijem istraživanju, garantira dugu i kvalitetnu vezu

 Dokazano je kako se žene nakon seksualnog odnosa vole maziti, dok muškarcima značajno pada energija te razmišljaju samo o spavanju. No upravo vrijeme provedeno u krevetu nakon strastvenog čina je krucijalno za zdravu i kvalitetnu vezu, objašnjavaju stručnjaci.

Naime, istraživanje koje je provela američka agencija za proučavanje ljudskog ponašanja i odnosa između muškarca i žene potvrdila je kako su poljupci, zagrljaji te razgovori između partnera, odmah nakon seksa faktor koji parovi nikako ne bi smjeli zanemarivati.

Tijekom seksualnog čina tijelo luči oksitocin - hormon zadovoljstva koji ostaje povišen i nakon seksa. Fizički kontakti tijekom tog razdoblja dokazano bude strast između partnera i time produbljuju i jačaju odnos.

To je vrlo važno, posebno zbog užurbanog načina života i svakodnevnog stresa zbog kojeg brojni parovi zanemaruju intimu i time ugrožavaju odnos i vezu. Samo desetak minuta maženja nakon seksa tako snižava krvni lak, oslobađa od stresa, smanjuje osjećaj boli, ali i budi strast.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju