Na 74. dodjeli nagrada Emmy održanoj u dvorani Microsoft Theater u Los Angelesu 26-godišnja Zendaya ušla je u povijest kao najmlađa dvostruka dobitnica Emmyja. Na dodjeli održanoj u ponedjeljak navečer Zendaya je osvojila Emmyja za najbolju dramsku glumicu u seriji "Euforija" u kojoj je odigrala tinejdžericu i ovisnicu Rue Bennett.

Galerija Zendaya na dodjeli nagrada Emmy - 7 Zendaya na dodjeli nagrada Emmy - 3 Zendaya na dodjeli nagrada Emmy - 6 +5 Zendaya je osvojila Emmy za najbolju dramsku glumicu u seriji 'Euforija'

Moja najveća želja za 'Euforiju' bila je ta da pomogne ljudima da se zaliječe. Želim da znate da svatko tko je volio Rue ili osjeća da je on Rue, želim da znate da sam jako zahvalna na vašim pričama. I nosim ih sa sobom, i nosim ih s njom, kazala je Zendaya u emotivnom govoru zahvale nakon što joj je uručena nagrada Emmy za najbolju dramsku glumicu, dodavši da ju je ranjivost obožavatelja "Euforije" inspirirala na ekranu i izvan njega.

Zendaya na dodjeli nagrada Emmy - 2 Zendaya je osvojila Emmy za najbolju dramsku glumicu u seriji 'Euforija' (Foto: AFP)

Osim što je ispisala povijest postavši najmlađa dvostruka dobitnica Emmyja, 26-godišnja Zendaya također je prva Afroamerikanka u povijesti koja je dvaput odnijela nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji.

Mlada zvijezda na crvenom tepihu 74. dodjele nagrada Emmy zablistala je u toaleti koja odiše klasičnim glamurom. Nosila je voluminoznu crnu haljinu s potpisom modne kuće Valentino i nakit Bulgari, a za to besprijekorno svečano izdanje zaslužan je Zendayjin stilist Law Roach.

Zendaya na dodjeli nagrada Emmy - 1 Zendaya u glamuroznoj haljini Valentino na dodjeli nagrada Emmy (Foto: AFP)

Gornji dio glamurozne haljine je otvoren i bez naramenica, s decentnim srcolikim dekolteom, te ima djelomično gola leđa. Struk je dodatno naglašen elegantnom mašne te detaljem nalik peplumu, a kreacija je zanimljiva i zbog toga jer ima džepove. Donji dio haljine je raskošnog volumena te odostraga klizi po podu.

Kada je riječ o frizuri, Zendaya je kosu djelomično podigla te tako dobila voluminoznu frizuru u stilu glamura starog Hollywooda.

Nakon svečane ceremonije dodjele "televizijskih Oscara" Zendaya je nastavila slaviti na partyju televizijske kuće HBO. Za zabavu se presvukla u ženstvenu crvenu haljinu koja u gornjem dijelu prianja uz tijelo dok se u donjem dijelu širi te ima dublji dekolte.

Zendaya na dodjeli nagrada Emmy - 4 Zendaya u crvenoj haljini na partyju nakon dodjele Emmyja (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju