Od trenutka kada je preuzela funkciju predsjednice RH, osim njezinog rada, javnost je pomno pratila i modne odabire Kolinde Grabar-Kitarović. Interes za ono što bivša predsjednica nosi nastavio se i kada je napustila Pantovčak pa i danas njezine modne kombinacije ne prolaze neprimijećeno.

Galerija Kolinda Grabar-Kitarović Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda 2019. godine +7 Kolinda Grabar-Kitarović i Reuven Rivlin u Zagrebu 2018. godine

Sve je počelo inauguracijom u veljači 2015. godine za koju je Grabar-Kitarović odjenula kraljevsko plavi komplet sastavljen od kaputa i haljine koja je imala nenametljivi pojas hrvatskog pletera. Komplet je uparila sa salonkama plave boje.

Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine Na inauguraciji Zorana Milanovića 2020. godine (Foto: Damir Sencar/Pixsell)

Nakon toga, tijekom pet godina na Pantovčaku, a onda i nakon odlaska s mjesta hrvatske predjednice, Kolida Grabar Kitarović često se pojavljivala u kombinacijama koje su privlačile pozornost javnosti.

Za razne prigode birala je odijela, suknje, omiljene haljine. Nosila je upečatljive boje i uzorke i za svoje odabire dobivala pohvale i kritike.

Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović: Nenametljivo izdanje za otvorenje Pelješkog mosta o kojem svi pričaju

Pohvale su se pogotovo nizale i još uvijek se nižu kada bi se Grabar-Kitarović u javnosti pojavila u nekoj od ženstvenih haljina. Njih deset koje bi mnoge žene rado posudile iz ormara bivše predsjednice izdvojili smo u našoj galeriji.

Obilježavanje Dana policije 2016. godine Obilježavanje Dana policije 2016. godine (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Među njima je haljina u kojoj je sudjelovala na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića, zelena haljina dizajnerice Aleksandre Dojčinović koju je nosila na obilježavanju Dana policije 2016. godine, kao i maslinasta haljina dizajnerice Lorete Gudelj Barać koju je 2019. godine nosila na susretu s predsjednikom Republike Indije.

Kolinda Grabar-Kitarovic primila predsjednika Republike Indije Rama Natha Kovinda 2019. godine Kolinda Grabar-Kitarovic primila predsjednika Republike Indije Rama Natha Kovinda 2019. godine (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju