Ovaj zimski, božićni kuglof koji u sebi ima cimet, naranču i brusnice svakako zaslužuje svoje mjesto na blagdanskom stolu. Osim što je jednostavan za pripremu, sočan je i mirisan – baš onakav kakav treba biti. Reći će to za njega i blogerica Sanja Mijac, koja je s nama podijelila svoj recept.

Galerija Zimski kuglof po receptu Sanje Mijac The Signature Blend Medium Roast Zimski, božićni kuglof koji u sebi ima cimet, naranču i brusnice +6 Priprema kuglofa je gotova u tren oka

Blogericu Sanju Mijac ne moramo ni pitati po čemu joj kuća miriše u prosincu jer je odaje njezin profil na Instagramu koji obiluje slasticama. ''Božić je nekako moje najdraže vrijeme godine zato što tada slavimo Noin rođendan i taj neki prosinački šušur kad se kuća kiti, kad se kiti bor, kad kuća miriše na kolače, to mi je nekako za kraj godine savršeno'', rekla je Sanja, koja ovaj mjesec osim Božića slavi i rođendan svoga sina.

Uz Noinu rođendansku tortu Sanja ima svoje favorite kada su blagdanske slastice u pitanju. ''Oko Božića uvijek radim kekse, to nam je obvezno. Pogotovo kokos kiflice ili vanil kiflice koje su u obliku potkove jer donose sreću. Uvijek su tu neke rolade, neka torta s cimetom ili kremom od sira i kuglofi, oni su obvezni.''

Uz mirise cimeta i vanilin šećera, kuća joj redovito miriše i na kavu. Upravo je ona čest gost Sanjinih fotografija i neizostavan dodatak njezinih slastica. Osim što nam je otkrila svoj recept za zimski kuglof i pokazala kako ga jednostavno dekorirati, saznali smo i da se miris Costa Coffe kave u posljednje vrijeme širi njezinom kuhinjom, i to posebno u jutarnjim satima.

The Signature Blend Medium Roast The Signature Blend Medium Roast Foto: Nova Studio

''Bez jutarnje kave ne započinje se dan jer i prašak za pecivo zna završiti u hladnjaku pa ga tražim po ladicama, a uz ovaj kolač sve je još bolje i ljepše, a ostane sočan i nekoliko dana pa uživajte u njemu'', kazala je Sanja, kojoj je od svih vrsta Costa Coffe kave favorit baršunasto-orašasti The Signature Blend Medium Roast. Ta mješavina bogate arome blago je pržena kako bi prevladali baršunasti okusi orašastih plodova pa je to čini idealnim dodatkom svakoj slastici.

RECEPT – ZIMSKI KUGLOF

Sastojci:

3 jaja
200 ml tekućeg jogurta
150 ml ulja
korica i sok 1 naranče
1 žličica cimeta
150 g smeđeg ili bijelog šećera ili pola-pola
220 g glatkog brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
šaka brusnica
po želji i šaka grožđica

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 °C.

Kalup za kuglof namastite i pobrašnite (mjere mogu ići i u manji i u veći kalup).

Sve sastojke za kuglof izmiješajte pjenjačom pa smjesu izlijte u kalup.

Stavite peći oko 30-40 minuta, zavisno od pećnice.

Pred kraj pečenja na kuglof možete staviti komad masnog papira za pečenje kako vam gornji dio kuglofa ne bi previše potamnio.

Ako biste radili glazuru, pomiješajte 200 do 250 g šećera u prahu s nekoliko žlica vode. Smjesa treba biti jako jako gusta da jedva miješate. Prelijte po hladnom kuglofu, ukrasite po želji i ostavite da se osuši na miru. Nemojte premještati kuglof jer će vam se glazura naborati.

Zimski, božićni kuglof koji u sebi ima cimet, naranču i brusnice Zimski, božićni kuglof koji u sebi ima cimet, naranču i brusnice Foto: Nova Studio

Advertisement

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Costa Coffee po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju