Zimsko vjenčanje – da ili ne? Mnogi mladenci pomalo imaju zadršku prema ideji da jedan od najljepših dana u životu dožive u najhladnijem godišnjem dobu. Ipak, zima može biti čarobno vrijeme za vjenčanje, a ta se čarolija može itekako uhvatiti fotografijom. Fotografkinja Dalibora Bijelić otkrila je što je sve potrebno za najljepšu fotografiju zimskog vjenčanja

1. Zimsko vjenčanje prvo nas asocira na hladnoću, buru, snijeg, mraz i sve neugodne nuspojave koje idu s ovim godišnjim dobom. No, zima može biti čarobno vrijeme za vjenčanje, a ta se čarolija može itekako uhvatiti fotografijom.

'Zato je moj savjet ne bojati se eksterijera kada je riječ o fotografiji zimskog vjenčanja. Snijeg, magla, zimski ugođaj mogu izgledati spektakularno jednako kao i morska panorama po ljeti. Dapače, bjelina snijega u zimskim danima daje predivno svjetlo fotografijama koje bi bez njega mogle biti tmurne i zagasite.

Istina, nevjesta i mladoženja moraju malo stisnuti zube i potrpiti hladnoću ukoliko se odluče za zajedničko fotografiranje na snijegu, no rezultati će toga biti vrijedni', kaže fotografkinja Dalibora Bijelić.

Zimsko vjenčanje prvo nas asocira na hladnoću, buru, snijeg i mraz. No, zima može biti čarobno vrijeme za vjenčanje, a ta se čarolija može itekako uhvatiti fotografijom.

2. Nevjesta može iskoristiti dužinu svoje haljine i ispod obući tople čizme koje se neće vidjeti na fotografijama, a mladoženja će ju uvijek čvrsto stisnuti u svom naručju i zagrijati. A tu je i adrenalin samoga dana, pa im 20-tak minuta na snijegu neće predstavljati problem. Obično vrijeme prođe i brže nego što si mladenci zamisle.

3. Jednako vrijedi i za kišu.

'Volim hrabre mladence koji se ne boje istrčati na kišu i uživati u trenutku kakve god vremenske (ne)prilike bile. Dakle, sve ovisi o hrabrosti mladenaca, 'ludosti' njihova fotografa i želji da se bilo kakvo vrijeme iskoristi maksimalno u svoju korist.

Vjenčanje je nešto što se neće ponoviti, a vremenske prilike su nešto na što nitko od nas ne može utjecati, pa zašto ne napraviti najbolje od onoga što se taj dan nudi', ističe Dalibora.

4. U slučaju zaista jako loših vremenskih uvjeta uvijek se može isplanirati opcija B u interijeru, ovisno gdje će se održati vjenčanje. Sitne lampice s božićnog drvca dat će dozu romantike, veliki prozor može biti izvor svjetla koji se može iskoristiti, itd. Tu uskače profesionalnost i znanje fotografa koji bi trebao znati izvući najbolje iz danih okolnosti.

U nastavku pogledajte neke od fotografija koje najljepše dočaravaju zimsko vjenčanje:

 

http://www.julienphotography.ca/blog/2015/12/snowy-wedding-on-the-huff-post

Posted by Julien Photography on 9. prosinca 2015

 

 

#winterwedding @ritzcarltonlaketahoe. #wedding, #snowwedding, #epicwedding, #tahoewedding

Posted by Ciprian Cojoc on 3. prosinca 2015

 

 

When it started snowing during this first look and they started dancing and Stein Eriksen Lodge Deer Valley turned into...

Posted by Pepper Nix Photography on 8. prosinca 2015

 

 

 

 

Can't get enough of the snow.http://www.benjhaisch.com/blog/andy-jen/

Posted by Benj Haisch on 3. prosinca 2014

 

 

Angie and Scott's wedding preview. From the bride: "It is amazing how seeing these just puts us right back on top of...

Posted by Clane Gessel Photography on 21. studenoga 2013

 

 

wrapping up some edits on this wedding in the mountains.Dress from Jenny Packham.

Posted by Benj Haisch on 27. siječnja 2015

 

 

http://benjhaisch.com/blog/andy-jen/

Posted by Benj Haisch on 3. prosinca 2014

 

 

 

 

Sara and Josh took the win for best of weddings 2014. I summed up the winners and a quick recap of 2014 on my blog. Link in comments.

Posted by Maureen Cassidy Photography on 29. siječnja 2015


Pogledajte i najljepše vjenčane fotografije iz cijelog svijeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju