23. je dan mjeseca veljače u 2023. godini. Vjerujete li u anđeoske brojeve, bit će vam sretan.

Broj 23 sveprisutan je u brojnim segmentima naših života. Uzmimo za primjer samo ljudsko tijelo – ono se sastoji od 46 kromosoma, odnosno od dva para po 23 kromosoma koje mu daju roditelji.

U matematičkom smislu broj 23 smatra se primarnim ili prostim brojem jer je djeljiv sam sa sobom i s brojem 1. Najmanji je primarni broj koji ima dvije uzastopne znamenke.

U numerologiji on predstavlja promjenu, napredak i inovaciju. Označava nove početke i transformaciju te donosi duhovni rast.

On je broj manifestacije i kreativnosti. Pomaže vam da iskažete svoju kreativnu stranu te je iskoristite na praktičan način. Broj 23 označava i ravnotežu – most je između uspona i padova kao nezaobilaznog dijela svakog života.

Često se spominje i u Bibliji. Jahva je pastir moj, ni u čem ja ne oskudijevam, početak je jednog od najljepših i najpoznatijih psalama u Bibiliji – psalma 23. On donosi ohrabrenje za sve vjernike.

Je li broj 23 sretan ili nesretan, pitate se? Teško je reći, a ovisi i o tome koga pitate i kako ga tumačite. Mnogi ga smatraju enigmom.

Neki ga nazivaju anđeoskim brojem koji vam poručuje da niste sami, da imate podršku i da ste spremni za promjene. Viđate li ga često u svojem okruženju na digitalnim brojčanicima, u prometu ili na stambenim zgradama? Anđeli vam možda šalju poruke da ste na pravom putu u svojem životu.

Psihički broj Izračunajte svoj psihički broj i doznajte što on govori o vašem karakteru

Ako ste gledali film "Broj 23" (engl. The Number 23) s Jimom Carreyjem u glavnoj ulozi iz 2007. godine, možda imate sasvim suprotno mišljenje od toga. Često pojavljivanje broja 23 u popularnoj kulturi neki vide i kao loš predznak. Što god radili, nemojte samo dijeliti 2 s 3.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju