Jeste li se ikad zapitali koje je značenje brojeva koji nas svakodnevno okružuju? Oni čine moćan sustav sastavljen od numeroloških načela koja nam daju odgovore na pitanja o našem karakteru i načinu na koji doživljavamo sami sebe.

Numerologija je rezultat mističnog proučavanja astrologije. Baš kao što astrološka karta daje uvid u dubine naše osobnosti, tako i numerologija otkriva nijanse našeg karaktera koje smo zaključali negdje duboko u sebi.

Odgovore na pitanja zašto imamo određena stajališta, kako smo ih oblikovali, zašto smo previše emotivni ili previše čvrsti možemo pronaći u izračunu takozvanog psihičkog broja.

Kako izračunati psihički broj?

Psihički broj govori o skrivenim prostranstvima našeg karaktera, a može se izračunati vrlo jednostavno. Sve što trebate učiniti je zbrojiti brojeve iz datuma vašeg rođenja kako biste dobili jednoznamenkasti broj.

Primjerice, ako ste rođeni 16. rujna, trebate zbrojiti jedan i šest. Dakle, vaš psihički broj je sedam.

Važno je da rezultat bude jednoznamenkasti broj. Ako rođendan slavite 29. rujna, broj je dvoznamenkasti, odnosno 11. Tada trebate zbrojiti dvije jedinice, pa je vaš psihički broj u tom slučaju dva.

U nastavku pročitajte karakterne crte s obzirom na svoj psihički broj.

Psihički broj jedan

Ako ste rođeni 1., 19. ili 28. dana u mjesecu, vaš psihički broj je jedan, a njime vlada Sunce. Osobe s ovim psihičkim brojem izrazito su kreativne, ambiciozne, lako donose odluke i posebne su zbog pozitivne energije koju lako prenose na druge ljude.

Psihički broj dva

Ljudima s psihičkim brojem dva vlada Mjesec. Svi oni koji su rođeni 2., 11., 20. ili 29. dana u mjesecu odlični su prijatelji kakve bismo svi trebali imati u životu. Vrlo su nježni i romantični, a najvažniji odnos u životu im je onaj ljubavni.

Psihički broj tri

Psihičkim brojem tri vlada Jupiter. Osobe rođene 3., 12., 21. ili 30. dana u mjesecu svestrane su, vječno optimistične i odlučni su učitelji koji drugim ljudima nesebično pomažu sa svojim znanjem i iskustvom. Najveća im je mana rasipnost jer uživaju u kupovini i onoga što im treba i onoga što im uopće ne treba.

Psihički broj četiri

Ljudima s psihičkim brojem četiri vlada Uran. Osobe rođene 4., 13., 22. ili 31. u mjesecu imaju zaraznu pozitivnu energiju. Odlučne su, pragmatične i učinkovite, a njihovi savjeti uvijek bi se trebali poslušati jer su vrlo empatične i mogu se staviti u vašu kožu.

Psihički broj pet

Osobama rođenima 5., 14. ili 23. dana u mjesecu vlada Merkur. Oni su svestrani, uvijek prijateljski nastrojeni i ljude oko sebe zadivljuju svojom inteligencijom. Glavni su za rješavanje problema bilo koje vrste.

Psihički broj šest

Psihičkim brojem šest vlada Venera. Osobe rođene 6., 15. ili 24. u mjesecu velikodušne su, šarmantne i odane. Vole putovanja, nova poznanstva i iskustva, a suprotni spol uvijek im prvima prilazi.

Psihički broj sedam

Osobe rođene 7., 16. ili 25. u mjesecu krasi osebujni karakter. Njima vlada Neptun i obično su izrazito duhovne. Puno razmišljaju, analiziraju i propitkuju, a glavne su im crte karaktera suosjećajnost i požrtvovnost.

Psihički broj osam

Osobama s psihičkim brojem osam vlada Saturn. Svi oni rođeni 8., 17., ili 26. dana u mjesecu uvijek su veseli i nasmiješeni. Probleme doživljavaju kao izazove i ništa ih ne može pokolebati. Osobe s psihičkim brojem osam zainteresirane su za mističnu znanost.

11-11 11. 11.: Datum ogledala koji nam šalje važnu poruku

Bračni par Žena za sva vremena: Koji horoskopski znak nosi titulu najbolje supruge?

Psihički broj devet

Brojem devet vlada Mars. Oni rođeni 9., 18., ili 27. imaju veliku snagu volje i za njih ne postoji nemoguće. Odlični su motivatori, a njihov životni poziv je pomagati drugim ljudima i usmjeravati ih na pravi put.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju