Mnoge žene žrtvuju osjećaj udobnosti i ne razmšljaju o tome imaju li dobar grudnjak. U nastavku pogledajte znakove koji upućuju na to da je vrijeme za kupovinu

1. Smršavjeli ste ili se udebljali.

Svaki put kada dođe do veće promjene u vašoj tjelesnoj težini, vrijeme je za novi grudnjak jer se gubitkom ili dobivanjem kilograma mijenja i veličina grudi. Vi možda golim okom ne primjećujete tu promjenu, ali ona se dogodila i zato ne trebate previše razmišljati o tome trebate li stari grudnjak zamijeniti novim. Odgovor je – obavezno.

Grudnjak s idealnom košaricom u potpunosti će obuhvatiti grudi. Neće im nedostajati prostora i neće ga imati previše.

2. Grudnjak se rastegnuo.

Kako žete znati je li uistinu rastegnut ili samo krivo podešavate naramenice i pojas grudnjaka? Ako vam se pojas stalno 'penje' uz leđa i zbog toga svaki put morate nanovo zatezati naramenice, to znači da je grudnjak u potpunosti izgubio strukturu i oblik.

3. Iznošen je.

Kvalitetni grudnjak stvarno može trajati nekoliko godina, ali isključivo ako se o njemu pravilno brinete. To znači da redovito rotirate grudnjake koje imate, nosite ih naizmjence i perete ga ručno. Naravno, većina nas grudnjake ipak pere u perilici za rublje i imamo običaj često nositi jedan te isti grudnjak dok se ne rastegne pa je njihov rok trajanja znatno kraći.

Kada se spužvice ili pjena unutar košarica počinje gužvati ili iz pojasa i naramenica počinju izlaziti male trakice elastina, grudnjak je iznošen i treba ga zamijeniti. Pogledajte 3 pravila pranja grudnjaka koja ne smijemo prekršiti.

4. Imate problema s naramenicama.

Svaki put kada dođe do veće promjene u vašoj tjelesnoj težini, vrijeme je za novi grudnjak.

Ovaj dio grudnjaka ima važnu ulogu u držanju grudi na njihovom mjestu i pružanju pravilne potpore. Zato je jako važno da su prave duljine. Također ne smiju padat s ramena niti se 'zarezivati' u tijelo i ostavljati tragove na koži.

5. Grudi vam ispadaju iz košarica ili 'plivaju' u njima.

Grudnjak s idealnom košaricom u potpunosti će obuhvatiti grudi. Neće im nedostajati prostora i neće ga imati previše. Ako vam grudnjak to ne pruža, onda morate pronaći onaj s pravim košaricama.

6. Grudnjak vam je jednostavno neudoban.

Možda nemate ni jedan od navedenih problema, ali ipak osjećate da vam nešto ne odgovara na grudnjaku. Nemojte nikada žrtvovati svoj osjećaj udobnosti, pogotovo kada je u pitanju ovako važan komad donjeg rublja u kojem moramo provoditi većinu dana. Priuštite si udoban grudnjak.

Pogledajte 6 istina o grudnjacima koje muškarci nikada neće razumjeti, a zatim provjerite zašto je hodanje bez grudnjaka zakon.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju