Niti u jednom životnom aspektu ne postoji savršenstvo pa tako niti u prijateljstvu. Rijetko tko je blagoslovljen isključivo zdravim, čvrstim i iskrenim prijateljstvima. Zapravo je veća vjerojatnost da većina u svom životu ima neki disfunkcionalni prijateljski odnos koji ne zna popraviti niti prekinuti. U nastavku pročitajte pet jasnih znakova koji ukazuju na to da je pravo vrijeme za prekid prijateljstva.

 

1. Prijateljica vas ne sluša.

Uvijek dajete sve od sebe kako biste bili rame za plakanje svojoj prijateljici, ali kada vama zatreba razgovor, savjet ili samo riječ utjehe kao da ste naišli na zid. Kada su u pitanju vaši problemi ili teme koje vi započinjete, prijateljica je nezainteresirana i rezervirana, ali zato je u potpunosti posvećena razgovoru kada je ona glavna tema. Imate osjećaj da vas nikad ne sluša, a to i dokazuje time što uopće ne pamti važne stvari koje ste joj povjerili.

2. Ne drži do svoje riječi.

Pristat će na sve i onda u rekordnom roku zaboraviti na to. Koncept držanja dogovora za nju je jedna velika nepoznanica. Koliko puta vam se dogodilo da se spremate za dogovorenu kavu i šaljete joj poruku kako biste provjerili sprema li se i ona, a prijateljica vas iznenađeno upita: Čekaj, to je danas? Joj, možemo li odgoditi?

3. Nema potrebu raditi na odnosu.

Vi inicirate druženja, vi morate odlučiti što ćete raditi, gdje ćete jesti ili popiti kavu. Ukratko - sve je uvijek u vašim rukama kada je u pitanju ovo prijateljstvo. Svi imamo mnogo obveza i užurban način života često nam ne ostavlja puno vremena ni za najbliže prijatelje, ali ipak ćemo ih se svako malo sjetiti i pokušati dogovoriti susret. Naravno, ako je želja za susretom uvijek jednostrana i samo vi radite na tome da se družite, velika je vjerojatnost kako je i vaše prijateljstvo jednostrano.

4. Ne ispričava se.

Kada zakasni na dogovoreni susret ili zaboravi nešto što je obećala, samo prijeđe preko toga kao da se ništa nije dogodilo. Ona nema potrebu ispričavati se jer ni ne misli kako je napravila nešto loše. Ne zna ni preuzeti odgovornost za svoje pogreške pa tako ne shvaća kako je dužna ispričati se ako vas je povrijedila nekim postupkom.

5. Uzima više nego daje.

Osjećate li se ponekad iskorišteno nakon druženja sa svojom prijateljicom? Ne nužno u materijalnom smislu, nego emotivno. Ništa čudno s obzirom na to da ste u velikoj mjeri investirani u ovaj odnos, za razliku od vaše prijateljice koja uzima više nego što daje. Ako se pak nakon druženja osjećate loše i iscrpljeno, to je prvi znak kako je vaša prijateljica energetski vampir i guta vašu pozitivnu energiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju