Imate osjećaj da kolegi na poslu jednostavno ne možete vjerovati? U nastavku pročitajte koji znakovi potvrđuju vaše sumnje

1. Preuzima sve zasluge za (zajednički) rad.

Nema osobe koja se u svom radnom okruženju barem jednom nije susrela s kolegom koji bez ikakvog problema preuzima sve zasluge za nešto što je bio timski rad ili pak nešto u čemu uopće nije sudjelovao. Kada kolega vaše individualne ideje predstavi kao vlastite, to je znak za uzbunu, izjavila je za RD psihologinja Nikki Martinez.

Važno je u svemu tome ostati timski igrač, a ako vaš kolega uvijek ignorira tim i radi isključivo za sebe, to će u jednom trenutku postati problem.

2. Nije timski igrač.

Zdrava kompetitivnost poželjna je kod svakog radnika i nema ništa loše u tome da želite biti najbolji u svom poslu. Međutim, važno je u svemu tome ostati timski igrač, a ako vaš kolega uvijek ignorira tim i radi isključivo za sebe, to će u jednom trenutku postati problem. S osobom koja je fokusirana samo na sebe i svoj osobni probitak teško je uspostaviti kolegijalni odnos pun povjerenja, a ako među vama ne postoji povjerenje onda radna atmosfera postaje neugodna.

3. Često ga ulove u laži.

Laži narušavaju zajedništvo i stvara sumnju među kolegama, a upravo je to još jedan nepopravljiv udarac povjerenju. Nekima je iskrenost na radnom mjestu izrazito važna dok se drugi njome ne zamaraju i spremni su na laži.

Jeste li znali...

... da je prema istraživanjima jedan od najčešćih problema u radnom okruženju prihvaćanje konstruktivne kritike? Tko radi, taj i griješi. Svi nailazimo na izazove u svom poslu i radimo greške. Ponekad ih ne primijetimo sami nego će nam na propuste ukazati kolege. Naravno, na tome ćemo im biti zahvalni jer tako učimo biti bolji. Nekim ljudima prihvaćanje konstruktivne kritike ili ukazivanja na učinjenu grešku jednostavno nije jača strana, a s osobama koje ne žele prihvatiti pomoć kolega teško je raditi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju