Počeci veze u naš život donose čitavu paletu emocija. Istovremeno su romantični, uzbudljivi, pomalo zastrašujući, pa i iscrpljujući.

 

Sa sobom nose i čitav niz nepoznanica, pa se nakon nekog vremena može dogoditi da se zapitate želi li vaš partner ozbiljnu vezu ili tek nešto neformalno.

Ako vi tražite nešto ozbiljno, a vaš parner ne, to može biti problem jer je važno da ste "na istoj valnoj duljini" kada je u pitanju vaš odnos.

No sasvim je normalno naletjeti na nekoga tko ne razmišlja kao vi, a u nastavku pročitajte pet znakova da on baš i nije spreman za ozbiljnu vezu.

Uživajte u upoznavanju, a ako se na kraju vaš partner ipak pokaže kao osoba koja ne želi iste stvari kao i vi, onda zaslužujete biti s nekim tko to želi

1. Sam će vam to reći (i to će zaista i misliti).

U nekim će vam slučajevima osoba s kojom izlazite i sama u nekom trenutku reći da ne traži ništa ozbiljno. Stručnjakinja za veze Julie Spira kaže da osobi koja vam to kaže vjerujete – jer nema smisla pokušati uvjeriti nekoga da ste baš vi prava osoba za njih ako ta osoba nije spremna za ozbiljnu vezu.

2. Njegova je komunikacija  loša.

Logično, ako je netko u potrazi za ozbiljnom vezom i iskrenim odnosom, htjet će s vama razgovarati, upoznavati vas... S druge strane, netko tko traži nešto neobavezno neće imati potrebu svakodnevno komunicirati s vama, razmjenjivati poruke...

3. Sve se svodi na pozive na seks.

Ako i sami tražite nešto takvo, super, ali ako želite ozbiljnu vezu, a osoba s kojom izlazite na vas gleda samo kao na osobu za seks, to je očit znak da nije u potrazi za ozbiljnom vezom. Kako to prepoznati? Zvat će vas na druženja u zadnji tren, kasno navečer, kod njih doma...

4. Nije (nimalo) romantičan.

Ako ste na spoju, a atmosfera nije previše romantična, vaš vam partner vjerojatno signalizira da mu cilj nije ozbiljna veza. Ako u vašim spojevima nikad nema romantike koja je obično rezervirana za početak veza, dobro razmislite isplati li se forsirati nešto što nema budućnost, barem ne onakvu kakvu vi želite.

5. Izbjegava susrete u danima kada je slobodan.

Ako izbjegava susrete vikendom i druženja u posebnim prigodama, vjerojatno ne želi da stvari između vas postanu preozbiljne.

Ako ne zakazuje spojeve subotom, nedjeljom, za vrijeme blagdana... on vam daje do znanja da mu niste prioritet u danima koji su obično dio puta prema ozbiljnoj vezi, smatra Spira.

Na kraju, nikako ne smijete zaboraviti da većina veza ima neobavezan početak, zato nemojte bježati glavom bez obzira.

Uživajte u upoznavanju, a ako se na kraju vaš partner ipak pokaže kao osoba koja ne želi iste stvari kao i vi, onda zaslužujete biti s nekim tko to želi.

Ako se pak pokaže da ste složni oko planova za budućnost, prepustite se i uživajte.

Pročitajte i prednost singl žena na koju mnogi ne računaju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju