U dugogodišnjoj vezi, odnosno braku lako se osjećati ugodno. Međutim, ponekad pretjerana ležernost u odnosu može dovesti do toga da se partneri počnu udaljavati. Nekad blistava veza najednom se pretvori u rutinu, a rutina postane veliki problem.

Naravno, šteta se može popraviti ako se problem otkrije na vrijeme. A kako prepoznati da se suprug počeo udaljavati od vas? U nastavku smo idvojili sedam znakova po kojima možete prepoznati da se to događa. Naravno, možda u znakovima prepoznate i sebe. U svakom slučaju, ako osjetite da postoji problem, vrijeme je za razgovor jer je zdrava komunikacija ključna za popravak situacije.

A sada evo i sedam znakova da se suprug udaljava od vas (ili vi od njega).

1. Provodi sve više vremena izvan kuće, a sve manje s vama i ostatkom obitelji

Zajedničko provedeno vrijeme je karaksteristika zdravog odnosa. Ako vaš suprug koristi svaku priliku za druženje s prijateljima, ako redovito ostaje duže na poslu, ako čini sve da bi vrijeme proveo odvojen od vas... vrijeme je za razgovor. Ako želite riješiti problem potaknite supruga na razgovor kako biste zajednički otkrili razloge zbog kojih sve više boravi izvan vašeg doma.

2. Sve teže donosi dugoročne odluke

Dugoročne odluke znak su predanosti, a ako vaš suprug izbjegava takve odluke moguće je da se udaljava.

3. U vašem braku nedostajne intimnosti

I fizička i emocionalna intimnost ključne su za održavanje odnosa. Ako vam se učini da imate problem - razgovarajte.

4. Vodite robotizirane razgovore

Ako su vaši razgovori takvi da bi ih mogao voditi i neki alat za umjetnu inteligenciju, vrijeme je za promjenu. Počnite jednostavnim pitanjima za vašeg supruga poput onoga o njegovom danu. Pričajte o sitnicama, detaljima... vodite jednistvene i zabavne razgovore koji će vam pomoći da ostanete emocionalno povezani.

5. Suprug vam se sve teže povjerava

Odnos muža i žene trebao bit biti takav da se u većini slučajeva bez problema povjeravaju jedno drugome. Ako vaš suprug više ne dijeli dijelove svog života s vama, za početak razmislite kako ste o takvim stvarima razgovarali u prošlosti. I nemojte odmah stvarati razne teorije u svojoj glavi. Iskreno razgovarajte sa suprugom i pitajte ga zašto je tih.

6. Ima drugu osobu kojoj se povjerava umjesto vama

Bliska prijateljica ne znači da vas suprug fizički vara, ali možda znači da čini to emocionalno i da nije toga svjestan. U ovakvoj situaciji, ako postoji druga osoba koja vam stvara nelagodu, recite suprugu kako se osjećate i objasnite mu da vam se čini kako se zbog tog odnosa udaljavate.

Vjenačani prsten "Oprostila sam nevjeru i to je bila najbolja stvar koju sam učinila u životu"

Zaljubljeni par Izdvojite samo pet minuta dnevno: Trik koji spašava brakove

7. Čini vam se da sve što napravite nije dobro

Surpug vas često kritizira? Čak i za stvari koje nisu vaša krivnja? Čini vam se da što god vi učinili, vaš suprug će pronaći manu? Ovo sve znakovi su udaljavanja. I opet je prvi idući korak razgovor o tome zašto se to događa. Poslušajte suprugove razloge i zajedno radite na promjenama.

Na kraju, bitno je zapamtiti da udaljavanje nije razlog za odlazak. Ono je razlog za resteiranje vašeg odnosa. Uvedite promjene u svoju rutinu, direktno se pozabavite problemima i ako je potrebno potražite i pomoć stručne osobe.

 

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju