Idući put kad stanete na vagu i ne ugledate očekivanu brojku (iako ste strogo pazili na prehranu i vježbali), nemojte biti razočarani. Manje kilograma na vagi nije jedina potvrda da ste smršavjeli niti da ste fit i u dobroj tjelesnoj formi. Samopouzdanje će vam podići i idućih pet dragocjenih znakova koje vam sprava za mjerenje tjelesne težine neće pokazati.

 

1. Kako vam stoji odjeća
Vaga vam neće pokazati jeste li izgubili samo centimetar ili ste smršavjeli za cijeli konfekcijski broj. Mišići su mnogo kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odjeća vrlo vjerojatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Koliku mišićnu masu imate
Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vježbali ste i pazili na prehranu, to može značiti da ste istopili salo i izgradili mišiće. To će vam pomoći dugoročno jer tijelo sagorijeva više kalorija kako bi mišiće opskrbilo energijom nego što ih sagorijeva kada imate više masnog tkiva.

Ono čime svakodnevno opskrbljujete organizam puno je važnije za vaše cjelokupno zdravlje i tjelesnu formu od brojke koju pokazuje vaga

3. Koliko povrća i voća pojedete svaki dan
Vaga vam ne govori što se događa u vašem organizmu, naročito kad je riječ o tome unosite li dovoljno hranjivih tvari. Ono čime svakodnevno opskrbljujete organizam mnogo je važnije za vaše cjelokupno zdravlje i tjelesnu formu od brojke koju pokazuje vaga.

Slika nije dostupna Hibernacijska dijeta: Zašto je dobro pojesti žlicu meda prije spavanja?

Mršavljenje Najvažniji savjet osoba koje su smršavjele više od 10 kilograma

4. Koliko ste naučili o zdravu načinu života
Želite li smršavjeti dugoročno, važno je da se educirate o zdravu življenju te o strategijama mršavljenja i održavanja tjelesne težine koje će vama najbolje odgovarati. Vaga vam neće pokazati što ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike, od kojih ćete u godinama pred vama profitirati tjelesno, a onda i mentalno, usvojili.

5. Koliku težinu možete podići i koliko možete pretrčati
Vaga vam neće reći u kakvoj ste tjelesnoj formi. I ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit te uspješno dizati utege i pretrčati impresivne dionice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju