Ljubav je slijepa i to je jednostavno tako. Zato se svakome može dogoditi da se zaljubi u krivu osobu, a to shvatimo kada prođe ona prva zaljubljenost i zanesenost kada stvari često ne vidimo onakvima kakve zaista jesu. No, ne isplati se gubiti vrijeme na osobu koja nije ona prava za nas, koliko god bilo teško otići.

Velike stvari poput preljuba često nam otvore oči te shvatimo da smo zaljubljeni u krivu osobu. Međutim, postoje i oni mali znakovi koji često prođu nezamijećeno ili ih jednostavno ignoriramo, a koji nas upozoravaju da nešto nije u redu. Iduća četiri znaka pokazuju da ste u krivoj vezi i da trebate razmislite o tome je li ta osoba vrijedna vašeg vremena.

Ljubav je slijepa i zato se svakome može dogoditi da se zaljubi u krivu osobu

1. Konstantno ju morate moliti da izdvoji vrijeme za vas
Nazvat ću te kasnije. Bio sam zauzet danas, razgovarat ćemo sutra. Preumoran sam za razgovor. Ako vam ove fraze zvuče poznato, morate razmisliti o tome ima li takva veza smisla. Naravno, nije nužno da je osoba koju volite uvijek slobodna niti bi to trebala biti, ali tanka je linija koja čini razliku. Posao ne bi trebao uvijek biti na prvom mjestu. Ako konstantno morate moliti za nečije vrijeme i to bezuspješno, zapamtite da ste i vi dragocjeni, baš kao i vaše vrijeme, ako ne i više.

2. Nedostatak komunikacije
Iako je to vrlo jasan znak sam po sebi, postoje trenuci kada je prikriven. Počinje tako da vas druga osoba neko vrijeme izbjegava. Razlog je taj što ta osoba ne može dijeliti svoje probleme s drugima. Tu trebate reagirati i pitati zašto? Ako odgovor bude, oduvijek sam bio takav, vrijeme je da shvatite da stvari možda ne idu onako kako ste željeli. Stoga, prije nego uložite previše svojih emocija, u miru razmislite je li vrijedno?

3. Sve ovisi o tome kako su raspoložene
Ako razgovarate samo kada je on/ona dobrog raspoloženja, velike su šanse da ta osoba nema ozbiljne namjere. Čak i ako ima, stvari ne mogu funkcionirati dugo na taj način. Ako ste vi ta ili taj koji čeka da se raspoloženje druge osobe popravi kako biste mogli razgovarati, i ako to čekanje traje danima ili tjednima, dobro razmislite prije nego se obvežete takvoj osobi.

Slika nije dostupna Tako puno znače: Moćne rečenice koje želimo čuti više od "volim te"

Slika nije dostupna "Nemojte se bojati biti sami. Trebali biste se bojati biti u lošoj vezi."

4. Njihova djela nisu u skladu s njihovim riječima
Kada napokon uspijete razgovarati s osobom s kojom ste u vezi i ona vas uvjeri da ste joj prioritet i da je zaljubljena u vas, ali se već slijedeći dan zapitate, iz bilo kojeg razloga, što je od toga bila istina, postoji mogućnost da je ta osoba samo slatkorječiva. Veza zahtijeva povjerenje, predanost i da se oba partnera drže svojih riječi. Ako netko u vezi to ne radi, razgovarajte o tome s partnerom. Ako i to ne pomogne, teško da takva veza ima lijepu budućnost.

Pročitajte i:

Slika nije dostupna Navika "gugutanja": Zašto si partneri međusobno tepaju kad razgovaraju?

Slika nije dostupna Pet razloga da ostanete singl dok ne pronađete nekoga tko je vrijedan vašeg vremena

Slika nije dostupna Već na samom početku: Sedam sigurnih znakova da će vaš brak trajati

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju