Ako ste se sami neuspješno ošišali ili ako vam je kosa oštećena, šišanje je spas, a također je potrebno kako biste održavali željenu frizuru. Ili jednostavno želite promjenu? U sljedećim situacijama trebali biste razmisliti o šišanju

 

1. Ispucani vrhovi
Ako su vrhovi vlasi slabi, tanki i gotovo prozirni u usporedbi s ostatkom vlasi, a osobito ako vrhovi rascvjetani te na krajevima imaju sitne bijele “mjehuriće“, vrijeme je da ih odrežete. Naime, ispucani vrhovi s vremenom se mogu proširiti cijelom dužinom vlasi ako ih ne uklonite, pa na vrijeme spriječite daljnju štetu.

'Ako vam je kosa izgubila punoću i gipkost, objesila se i beživotna je, vjerojatno je vrijeme za šišanje. Također provjerite zdravlje vlasišta i cjelokupno zdravlje, jer kosa reagira na manjak vitamina ili minerala, hormonske i druge poremećaje'

2. Obojena kosa
Ma koliko pazili, kosa se oštećuje bojenjem, osobito u kućnoj radinosti i(li) “blajhanjem“. Zbog (pre)čestog bojenja najprije nastradaju vrhovi, ali u opasnosti je i vlasište, kosa može postati beživotna i pojačano ispadati. Bojite li kosu, svakako je redovito i šišajte.

3. Kosa izložena toplini
Ako kosu često sušite fenom i(li) je uvijate/ravnate pomoću pegle, može se oštetiti te postati beživotna i osjetljiva na statički elektricitet. Provučete li dlanovima kroz kosu i ona se nakostriješi, vjerojatno je previše izložena toplinskim tretmanima. Uz intenzivnu njegu, toplinska oštećenja možete držati kontrolom pomoću šišanja.

4. Kraća frizura
Kraće frizure, osobito one u pixie stilu, treba redovito održavati - budući da su slojevi kose kraći, rast i promjene brže se primjećuju. Stoga je ključno šišanje svakih četiri do šest tjedana.

5. Nosite šiške
Šiške također zahtijevaju redovito održavanje odnosno podrezivanje, možda čak svaka tri do četiri tjedna, ako ih želite održati savršenima. Odolite iskušenju da ih sami šišate i prepustite to profesionalcima.

6. Kosa vam se “objesila“
Ako vam je kosa izgubila punoću i gipkost, objesila se i beživotna je, vjerojatno je vrijeme za šišanje. Također provjerite zdravlje vlasišta i cjelokupno zdravlje, jer kosa reagira na manjak vitamina ili minerala, hormonske i druge poremećaje.

7. Često nosite konjski rep
Skupljanje kose u konjski rep jednostavno je, a efektno rješenje, no primijetite li da vam je kosa sve neposlušnija, a da rep sve više nalikuje na metlu, vrijeme je za šišanje.

8. Dosadila vam je sadašnja frizura
Možda to što trebate šišanje nema veze sa zdravljem vaše kose, nego jednostavno trebate promjenu. Drastična promjena? Zašto ne, ako ste spremni. Ako pak niste sigurni, počnite s diskretnijim šišanjem. U svakom slučaju, kosa raste, pa nijedna frizura ne mora biti trajna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju