Odlazak na prvi spoj je uvijek stresan. Uz razmišljanje što ćete odjenuti, kamo ćete izaći te kakav ćete dojam ostaviti, vjerojatno se brinete kakva vas osoba čeka s druge strane. Upravo zbog svih tih strahova znamo koliko igra upoznavanja može biti frustrirajuća.

U idealnom slučaju, odmah bismo voljeli znati ide li taj odnos u dobrom, nama odgovarajućem smjeru. Ali nažalost, to nije način na koji spojevi funkcioniraju.

Da biste sami sebi pomogli otkloniti sumnje o tome koliko ste kompatibilni s potencijalnim partnerom, donosimo popis znakova upozorenja da određena osoba ipak nije savršena za vas i da ne trebate gubiti daljnje vrijeme na tu osobu.

1. Njegov odnos prema vama

Obratite pažnju na to kako se vaš potencijalni partner odnosi prema vama na prvom spoju. 

Ako ne poštuje granice na prvom spoju, to je znak da ta osoba neće pretjerano poštovati ni vaše potrebe, a osjećaji će ostati zanemareni.

Osim toga, netko tko u zadnji čas mijenja planove ili se ne drži dogovora, pokazuje vam nepoštovanje u startu. Sve što vi morate napraviti je zapitati se treba li vam to u životu? 

2. Ili premalo ili previše

Ekstremi su često veliki minus u svijetu dejtanja. Ako otkrijete da se vaš potencijalni partner ponaša onako kako vam ne odgovara, razmislite jeste li spremni nositi se s posljedicama njegovih postupaka.

Ako netko podijeli previše informacija o sebina prvom spoju, to može značiti da je osoba emocionalno previše potrebita i da se nije naučila nositi s nekim vlastitim emocijama koje se odražavaju na vezu. Dakle, ako muškarac s kojim idete na spoj ne prestaje ponavljati traume iz djetinjstva, klonite ga se.

Bilo da osoba s kojom dejtate dijeli neugodne priče o svom bivšem partneru ili gunđa o svakodnevnim stvarima, pretjerana kritika mogla bi biti znak da osoba koja sjedi nasuprot vas ima izuzetno kontrolirajuću osobnost.

No, s druge strane, ako osoba ekstremno želi svima ugoditi, ta bi osoba mogla patiti od niskog samopoštovanja. Znamo da nitko nije savršen, ali možete odabrati koje ste njegove mane spremne prihvatiti prije nego što dogovorite drugi spoj.

3. Odluke, odluke

Ako se vaš potencijalni novi partenr bori s planiranjem kamo ćete na sljedeći spoj ili ne potencira druženje, razmislite jeste li spremne preuzeti uzde u toj vezi. Velika neodlučnost jedan je od glavnih znakova upozorenja da stvari ne idu u dobrom smjeru.

Iako se može činiti da je netko tko ne izražava svoje mišljenje i želje jednostavna i opuštena osoba, to zapravo znači da ta osoba nije dovoljno samouvjerena što bi se moglo pokazati problematičnim kasnije u vezi.

4. Razgovor koji nikuda ne vodi

Prvi spoj je najbolja prilika da se dvoje ljudi upozna. Međutim, ako muškarac provede cijelu večer pričajući samo o sebi, to bi moglo biti problematično za vas.

S druge strane, ako vam postavlja samo pitanja ne govoreći ništa o sebi, to također ostavlja pogrešan krivi dojam. Ako se on osjeća nervozno, potrudite se održati uravnotežen razgovor kako biste oboje mogli naučiti nešto jedno o drugom.

Ako on počne izbjegavati sva vaša pitanja, moguće je da skriva neke značajne detalje od vas. Njegova nevoljkost da se otvori mogla bi vas ostaviti u situaciji da se pitate je li u braku ili u ozbiljnim financijskim problemima.

Također trebali paziti na njegov govor tijela, izgovore, ovisničko ponašanje poput sklonosti pretjeranom naručivanju alkoholnih pića ili ekstremnu nepristojnost.

Ako identificirate ova upozorenja na prvom spoju, u budućnosti možete izbjeći dramu u vezi ili veliko razočaranje. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju