Ljepota je pola zdravlja, a zdravlje počinje u ustima. Kada razmišljate o prevenciji bolesti vjerojatno vam neće prvo pasti na pamet porješavati se kritičnih točaka u vašoj kupaonici, no krenite od četkice za zube. Ako već samo mislite da je vaša stara četkica dala svoje, vjerojatno ste u pravu. Svi smo mi ljudi i volimo probleme rješavati tek kada nam ozbiljno počinju narušavati svakodnevicu, ali zdravlje je nešto s čime se nikako ne bismo trebali kockati. Godina pred nama, godina je promjena – krenite od svojih jednostavnih navika.

Sve kreće od četkice za zube

Ako imate neobjašnjivi strah od bijelih kuta i toga da vam netko prčka po ustima, niste jedini. Većina Hrvata stomatologu odlazi tek kada im voda dođe do grla, a preventivni pregledi "rijetki su petki". No kada do posjeta stomatologu dođe, dolazimo do poražavajućih brojki. Hrvati naime u prosjeku peru zube 40 sekundi dnevno, a preporuka stomatologa je da to činimo dva puta dnevno po dvije minute. Upravo zato slažu se u jednom: kvalitetna četkica za zube, pravilna higijena i pregledi – bez toga ne ide. Ono od čega sve kreće je četkica za zube.

Bjelji zubi u samo sedam dana

Hrvatsko parodontološko društvo preporučuje korištenje Philips Sonicare četkica za zube, koje pokreće napredna sonična tehnologija. Već nakon prve primjene osjećat ćete glatkoću i čistoću kakvu niste osjetili do sad. "Zahvaljujući posebno oblikovanim glavama četkice koja se kreću u velikoj amplitudi, vlakna se prilagođavaju površini zuba čime se osigurava bolji površinski kontakt te time i efikasnije čišćenje. Četkica uklanja površinske mrlje zahvaljujući gusto raspoređenim vlaknima, stvara vidnu razliku u smanjenju zubnog kamenca i zubnog plaka u odnosu na običnu četkicu. Jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana, upravo zato ju preporučujemo svojim pacijentima, od kojih vrlo brzo imamo pozitivne povratne informacije."- kaže nam Darko Božić, predsjednik Hrvatskog parodontološkog društva.

PR PR (Foto: PR)

Zašto odabrati Philips Sonicare četkicu?

Philips Sonicare četkice su osmišljene kako bi proces četkanja učinile jednostavnijim, nježnijim, ali prije svega efikasnijim od pranja običnom četkicom za zube. Možemo reći da Philips Sonicare pere zube gotovo beskontaktno, stvarajući mikro mjehuriće koji ovu četkicu čine pogodnom za pranje i najosjetljivijih zubi. Ova četkica jednim pranjem postiže što obična četkica ne uspijeva u mjesec dana, a uklanja i do 10 puta više naslaga od obične četkice. Četkicu pokreće napredna sonična tehnologija koja u jednoj minuti napravi 62 000 kombiniranih pokreta što je s običnom četkicom nezamislivo. Pranje ovom četkicom je toliko učinkovito, a opet toliko nježno da je mogu koristiti i oni sa najosjetljivijim zubima i desnima. Stoga razmislite o tome da svoju četkicu iz djetinjstva već ovih blagdana zamijenite Philips Sonicare četkicom koja će vaše zube učiniti zdravima i bijelima, a skupe odlaske zubaru svesti na minimum. Jer briga o zubima nikad nije bila jednostavnija.

7 je razloga zašto odabrati Philips Sonicare električne četkice za zube:

1. Uklanja do 10* puta više naslaga i na teško dostupnim mjestima
2. Izbjeljuje zube u tjedan dana
3. Nježno masira desni
4. Pogodna za osjetljive zube
5. 62.000 pokreta u minuti**
6. Brzo i jednostavno čišćenje
7. Nagrađivani dizajn i razne boje

*odnosi se na DiamondClean9000 model četkice
** Ukupno 62.000 pokreta (2 vrste pokreta, svaki po 31000) – kombinacija pokreta glave četkice lijevo-desno i pulsirajućeg pokreta

Philips Sonicare nudi u svom asortimanu liniju ProtectiveClean četkica koje su idealne za one koji još nisu isprobali svu snagu sonične tehnologije. ProtectiveClean četkice za zube nude mogućnost izbora do tri načina čišćenja:


- Clean za učinkovito uklanjanje naslaga
- White za uklanjanje mrlja i vidljivo bjelje zube već nakon tjedan dana korištenja
- Gum Health za zdravije desni

PR PR (Foto: PR)

Ono što je razlikuje od ostalih običnih četkica je i ugrađena tehnologija BrushSync koja prepoznaje vrstu zamjenske glave koju koristite i uparuje je sa odgovarajućim načinom rada četkice. BrushSync također podsjeća da je vrijeme za zamjenu glave četkice nakon 3 mjeseca korištenja. Lako se puni, primamljivog je dizajna i jednostavna za korištenje. Imat ćete osjećaj da je personalizirana samo za vas. Neka pranje vaših zubi postane omiljena dnevna aktivnost, a ne tek usputna rutina.

Kad je jednom probate, nema povratka na staro

I naša poznata Instagram zvijezda Paula Sikirić isprobala je Philips Sonicare četkicu i u startu se oduševila koliko su njezini zubi čišći, bjelji i nekako blistaviji, a bez nje više ne može zamisliti početak dana.

PR PR (Foto: PR)

Ako niste sigurni koji model četkice odabrati, riješite kratki Sonicre kviz i saznajte koja četkica je idealna za vas ili članove vaše obitelji: http://odaberi-sonicare-cetkicu-za-zube.hr/toothbrush/. Krenite već danas s pozitivnim promjenama za vaše zdravlje i prenesite ih na ostale ukućane. Philips vjeruje u kvalitetu svojih proizvoda te jamči klinički dokazane rezultate redovnim korištenjem četkice. Ako niste zadovoljni, Philips Sonicare četkicu možete vratiti unutar 100 dana nakon kupnje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju